Najveći svetski prevoznici kontejnera usvojili DCSA Track & Trace standarde

DCSA T&T API pruža pojednostavljeni način za špeditere da u realnom vremenu primaju unakrsne podatke o prebivalištu njihovih kontejnera. Rašireno usvajanje DCSA standarda unaprediće industriju u pogledu vidljivosti i odziva u realnom vremenu, što će dovesti do veće pouzdanosti i boljeg korisničkog iskustva.

DCSA T&T standard sadrži informativni model i standarde interfejsa koji se mogu slobodno preuzeti sa web lokacije DCSA; Definicije API-ja su dostupne na SwaggerHub-u. Model podataka osigurava da su definicije podataka o praćenju dosledne za sve korisnike, koristeći bilo koji sistem. Ove definicije se zasnivaju na Industrijskom nacrtu, koji su objavili DCSA i njegovi članovi prevoznici 2019. godine, koji je uspostavio dosledan rečnik i predložio zajednički skup industrijskih procesa. Standardi T&T usklađeni su sa standardima UN / CEFACT (Centar Ujedinjenih nacija za olakšavanje trgovine i elektronsko poslovanje) kako bi se obezbedio globalni industrijski okvir koji čuva postojeća ulaganja i pojednostavljuje komunikaciju među svim učesnicima u lancu snabdevanja.

Iako u pomorskoj industriji postoje razne digitalne inovacije, MSC veruje da će nova rešenja biti prikladna samo ako mogu da se operišu sa više prevoznika, dobavljača usluga i geografskih područja. Saradnja je u ovom pogledu od suštinske važnosti, tako da možemo uspostaviti iste tehnološke standarde u celoj industriji. Standardi „Track & Trace“ (T&T) uspostavljaju dosledan metod razmene podataka između prevoznika i kupaca. Ponosni smo što smo među prvima primenili ove nove standarde sa svojim kupcima, oblikujući tako tehnološku budućnost brodarske industrije.“ Rekao je Andre Simha, predsednik nadzornog odbora DCSA i glavni globalni direktor za digitalne i informacione tehnologije MSC.

Iu Kurimoto, generalni direktor, korporativni i inovativni za ONE (Ocean Network Express), izjavio je: „Danas optimizacija na način koji predviđamo zahteva digitalizaciju. Ako se pravilno uradi, digitalizacija će pružiti osnovu za integraciju svih aspekata globalne trgovine, objedinjavanje geografskih područja i povezivanje zainteresovanih strana na način koji će ONE omogućiti ne samo da ispuni svoju viziju, već i da se brodski transport kontejnera vidi kao vodeće svetlo industrije. DCSA omogućava pravilno obavljanje digitalizacije i ponosni smo što smo među prvima koji su ponudili Track & Trace API zasnovan na DCSA standardima koji će poboljšati vidljivost tereta za brodare.“

Standardni rad koji se obavlja zajedno sa DCSA omogućit će nivo neprimetnosti koji je do ovog trenutka bilo teško postići zbog nedostatka interoperabilnosti u industriji. Digitalni standardi ne samo da će omogućiti ovu interoperabilnost, već će olakšati prevoznicima postizanje izvrsnosti kupaca i operativne efikasnosti. Ali usvajanje standarda i saradnja u industriji zahtevaju više od samih standarda, već i kulturnu promenu u industriji koja će, nadamo se, započeti sada. Nismo samo ponosni što smo jedan od osnivača ove inicijative za standardizaciju, već smo uzbuđeni prednostima koje će naš Track & Trace API zasnovan na DCSA standardima pružiti našim kupcima. Rekao je Nicolas Sekkaki, ​​izvršni potpredsednik za IT, digital, SSC & transformacija iz CMA CGM.

izvor&foto: globalcargoinsight.com