Najveći avion na svetu – Antonov AN-225 Mriya

Prvi let avionom koji su izvela braća Wright nad  plažom Kiti Havk u Severnoj Karolini 1903. godine iznosio je nekih 37 metara. Danas, taj istorijski let potpuno bi mogao da se „ugradi“ u skladište tereta najvećeg aviona na svetu Antonov AN-225 Mriya. Antonov AN-225 Mriya pokreću šest turbofenskih motora i rasponom krila skoro dužine fudbalskog igrališta, ovaj nežni gigant neba može prevoziti veći i teži teret od bilo kojeg drugog aviona, a jedinstven je u svetu vazduhoplovstva, kao što je napravljen samo jedan. AN-225 privlači publiku kad god sleti na neki od aerodroma.

Izgleda veličanstveno tokom poletanja i sletanja i čini se da polako plovi u vazduh, zbog svoje ogromne veličine. Može se lako fotografisati sa bilo kojim tipom kamere i izgleda vrlo impresivno iz bilo kojeg ugla. U pravom smislu reči je inženjersko čudo. Od nedavno se avion koristi u reljefu Covid-19 za prevoz rekordnih tereta zaštitne opreme. Ali njegova prvotna misija bila je veoma drugačija: rođen van hladnog rata, AN-225 je dizajniran da bude deo sovjetskog svemirskog programa.

Antonov je zasnovan na već postojećem modelu, AN-124 Ruslan ( u prevodu “Condor”), koji je već bio veoma veliki avion, veći od Boinga 747-400.

Ukupna veličina je značajno povećana, sa ciljem da se udvostruči kapacitet tereta. Među vidljivim poboljšanjima bili su dodatni par motora, tako se došlo ukupno do šest, i duži prizemni zupčanik, koji je povećao broj točkova na neverojatnih 32. Dodan je i novi dvostruki rep sa ogromnim vertikalnim stabilizatorom. Mriya je ukrajinska reč za „san“.

Što se tiče tereta, maksimalni teret koji je prevezen avionom je 250 tona – dostignut je 2001. godine prilikom transporta pet borbenih tenkova. Rekord za najteži pojedinačni komad ikad prevežen je 2009. godine, kada je generator prevezen iz Nemačke u Jermeniju. Težio je 187 tona. Avion je postavio druge rekorde kao što je najduži teretni predmet u istoriji transporta – dve vetroelektrane dimenzija 137 stopa, isporučene iz Kine u Dansku. Električni generatori su njegova najčešća vrsta tereta.

U aprilu 2020. godine AN-225 je postavio još jedan rekord transportujući 100 tona zaštitne opreme, lekova i testova Covid-19 iz Tianđina, Kina, u Varšavu, Poljska (sa stanicom za dopunu goriva u Kazahstanu). Iako je PPE upakovan u kutije koje nisu standardna vrsta tereta za An-225, zbog nedostatka transportnog kapaciteta kupci su to zatražili i tokom dva i po meseca izveli smo 10 letova iz Kine u različite tačke sveta.

Njegova visoka operativna cena – koristi preko 20 tona goriva po satu, što je 6700 dolara po trenutnim cenama – ograničava ga na najzahtevnije poslove. Prošle godine avion je obavio oko 20 letova. U 2020. godini već smo na 10 letova, a očekujemo još 10 do kraja godine. Iako Antonov ima sve delove potrebne za izgradnju drugog koji sedi u njegovom skladištu, to se ne planira u skorije vreme. Kina je jednom izrazila želju da kupi delove i izgradi avion, ali zbog komplikovane logistike njihovog prevoza u inostranstvo, plan se nikada nije ostvario. Činjenica da je AN-225 jedinstven, dodaje mističnost. Antonov neprestano nadograđuje AN-225 kako bi bio u toku sa međunarodnim propisima i zahtevima za letove, a kompanija kaže da će avion biti u upotrebi najmanje 25 godina

Pročitajte i...