Najveća Turska aplikacija za isporuku cilja tržište Velike Britanije sredstvima vrednim 800 miliona dolara

The 10-minute delivery  ili aplikacija za dostavu u roku od 10 minuta „Getir“, čije ime u prevodu sa turskog znači „donošenje“, trenutno radi u 10 gradova Turske, uključujući Istanbul i glavni grad Ankaru. Kompanija je zabeležila veliki procvat 2020. godine kada su kupci navalili na usluge onlajn dostave tokom pandemije koronavirusa i skrenuli pažnju investitora, prikupivši oko 38 miliona dolara u prvom krugu finansiranja završenom ranije prošle godine.

Pre svega, Getir je privukao pažnju tehnološkog investitora Sir Michael-a, partnera u Sequoia Capital, koji je uložio 25 miliona dolara. Ova, najveća turska usluga dostave putem interneta, ovih dana zaključuje ugovor o finansiranju od 100 miliona dolara, s planovima da prvi „udare“ na London početkom ove godine, javljaju izvori.

Najveća turska usluga isporuke putem interneta pregovarala je, nakon procene, sa investitorima o potpisivanju ugovora o finansiranju vrednim 800 miliona dolara, s ciljem da se proširi u Ujedinjeno Kraljevstvo. Bloombergov izveštaj kaže da Getir planira da proda manjinski udeo za oko 100 miliona dolara za dalje investicije, pozivajući se na anonimne izvore upoznate sa “poverljivom” stvari.

Suosnivač Getira Nazim Salur izrazio je želju da izađe na međunarodna tržišta, ciljajući prvo na London početkom 2021. godine, a zatim i na južnoameričke gradove Sao Paulo i Mexico City, u intervjuu prošle godine za Financial Times. Izvori Bloomberga sada kažu da se predviđa da će Getir preći granicu od milijardu dolara u sledećem krugu ulaganja čime će dobiti takozvani „status jednoroga“.

izvor: trtworld.com

foto: tr.wikipedia.org