Najnovija Google-ova ponuda za optimizaciju operacija isporuke poslednje milje

Sa porastom potražnje za e-trgovinom i quick commerce-om, operacije isporuke na poslednjoj milji – unutar same kompanije kao i kod spoljnih saradnika – postaju samo izuzetno konkurentne.

U takvom okruženju, organizacije uključene u isporuku poslednje milje moraju da postanu agilnije i okretnije da bi povećale operativnu efikasnost. A nova Google-ova ponuda – rešenje Last Mile Fleet – ima za cilj da pomogne organizacijama da ostvare svoje ciljeve.Rešenje Last Mile Fleet Solution je integrisani paket mapiranja, rutiranja i analitičkih mogućnosti. Ima za cilj da pomogne operaterima voznog parka tokom celog procesa isporuke – počevši od preuzimanja porudžbine do hvatanja važećih adresa i mapiranja ruta, završavajući konačnom isporukom na kućnu adresu. Rešenje se zasniva na Google-ovom alatu „Vožnje i isporuke na zahtev“, koji koristi nekoliko globalnih operatera za prevoz i isporuku na zahtev.

Last Mile Fleet Solution dolazi kao spas za kompanije kako bi pomogao u hvatanju tačnih adresa, tako da detaljne lokacije isporuke mogu pomoći vozačima da isporuče pakete na pravom mestu, svaki put. Takođe, praćenje pošiljki i ažurna vremena dolaska omogućavaju potrošačima da budu spremni i dostupni da prime svoje pakete.

S obzirom da su isporuke poslednje milje u velikoj meri zavisne i vode ih vozači, važno je da im se obezbedi bolji pristup i alati kako bi obavljali funkciju isporuke na najefikasniji način. Last Mile Fleet Solution pomaže vozačima da završe svoje zadatke tokom dana sa informacijama i uputstvima koja su im potrebna da bi najbolje obavile svoje zadatke. Sa mapiranjem ruta i preciznim lokacijama za isporuku, vozači mogu poboljšati ETA za ceo radni dan. Poboljšano rutiranje i navigacija u aplikaciji pomažu vozačima u svakodnevnom radu, što dovodi do manje frustracija i boljih performansi isporuke.

Troškovi su neizbežan deo svakog posla. Međutim, na menadžerima je da minimiziraju troškove dok istovremeno maksimiziraju učinak. I u logistici, isporuka poslednje milje može uzeti do polovine ukupnih troškova isporuke. Last Mile Fleet Solution omogućava menadžeru da vizualizuje flotu u realnom vremenu, uključujući status pošiljke i napredak rute, pomažući mu da zadrži performanse flote na vrhuncu. Saobraćaj u realnom vremenu i prediktivni saobraćaj se koristi za obezbeđivanje celodnevnih ETA, nudeći rane signale o potencijalnim problemima. Cloud Fleet Routing API iz Google Cloud-a takođe pruža napredne mogućnosti rutiranja širom flote, a kada se koristi u tandemu sa Last Mile Fleet Solution, obezbeđuje konzistentne podatke o rutiranju od planiranja do izvršenja za operacije flote.izvor&foto: logisticsinsider.in

Pročitajte i...