Najbrži električni motocikl na svetu

Britanska kompanija White Motorcycle Concepts (WMC) odlučila je da testira rekord brzine za električni motor za kog tvrde da će postići rekordnu brzinu od 400 kilometara na čas.

Motocikl je dizajnirao Rob White, koji se bavi moto sportom već 25 godina i radio je u Formuli 1, V8 supercar i World Endurance Championship, a dizajn ovog motocikla zasnovan je na trkačkim automobilima.

Još jedna zanimljiva stvar je da je WMC250EV posebno dizajniran za telo vozača ili Roba Whitea. Inženjeri su ga laserski skenirali obučenog u kožno odelo sa kacigom u ekstremnom trkačkom čučnju i dizajnirali telo motocikla tako da se približi njegovim ličnim konturama na skoro milimetar.

Dizajn, koji uključuje veliku „rupu“ ispod vozača, ili Venturijevu cev kako se vidi u vrhunskim hiper automobilima, dovodi do koeficijenta otpora od samo 0,118, što je manje od najbržeg serijskog automobila na svetu, SSC Tuatare, koji može ići do 455,4 km / h sa koeficijentom otpora od 0,279, kao što možete videti na ovom video snimku.

WMC kaže da je smanjenje otpora posledica brzine koju motocikl postiže, ali svakako utiču i dva elektromotora od po 30 kilovata, koja se napajaju baterijom od 15 kWh.

White tvrdi da su proizveli aerodinamički najefikasniji motocikl na svetu i da se sada pripremaju da obore svetski rekord sa 402 km / h, a prvi pokušaj biće 2022. godine na lokaciji u Boliviji.

Nakon postavljanja svetskog rekorda, White planira da uđe na tržište električnih motocikala, pa je već patentirao tehnologiju V-Air koja će se naći u njegovim budućim serijskim motociklima.

izvor: seebiz.eu

foto: vnexpress.net

video: youtube

Pročitajte i...