Najbolji načini za smanjenje troškova

Kada je u pitanju vođenje preduzeća, smanjenje troškova je jedna od najvažnijih stvari koje možete da uradite. Imajući to na umu, hajde da istražimo kako vam outsourcing skladištenja i distribucije može pomoći da uradite upravo to.

Prebacivanje vaših skladišnih operacija na spoljne saradnike znači prepustiti nekom drugom da se bavi svakodnevnim zadacima rukovanja zalihama, biranja porudžbina i priprema za otpremu. Ako želite da smanjite troškove na bilo koji način, ovo bi mogao biti odgovor za vas. Smanjenje troškova se ne odnosi samo na smanjenje vaših operativnih troškova, već i na to da se uverite da ne trošite previše novca na stvari koje nisu neophodne — što je jedan od razloga zašto vam eksternalizacija vaših operacija skladištenja i distribucije može tako dobro funkcionisati. Kada angažujete usluge skladištenja i distribucije, ne samo da ste u mogućnosti da smanjite svoje operativne troškove već i da smanjite potrošnju na druge neophodne poslovne funkcije kao što su ljudski resursi i računovodstvo. Verovatno nećete imati isti luksuz ako nastavite da sve radite sami bez spoljne pomoći.

Šta je skladištenje i distribucija?

Skladištenje i distribucija su procesi uključeni u skladištenje i transport proizvoda. U svom najosnovnijem smislu, ove operacije su ono što omogućava kompanijama da drže svoj inventar na jednom mestu i da se postaraju da stigne na prava mesta u pravo vreme. Kao i u bilo kojoj industriji, postoji mnogo načina za optimizaciju ovih operacija. Neke kompanije mogu upravljati svojim operacijama ručno, ali druge se oslanjaju na automatizovane sisteme koji će im pomoći da upravljaju svojim zalihama. Operateri skladišta i distributeri se takođe mogu naći u brojnim drugim industrijama. Mnoge prodavnice prehrambenih proizvoda, na primer, predaju skladištenje i distribuciju svojih proizvoda nezavisnim operaterima. Avio kompanije, hoteli i drugi turistički brendovi rade isto.

Da li treba da izvršite outsourcing?

Skladištenje i distribucija su često prve oblasti vašeg poslovanja u kojima ćete nastojati da smanjite troškove i uštedite novac. Pošto su oni toliko bitni za vaš uspeh, nije iznenađujuće što su obično prve stvari na koje ćete obratiti pažnju smanjite kako biste svoju kompaniju učinili efikasnijom. Nažalost, eksternalizacija vaših operacija skladištenja i distribucije nije jasna odluka koju svako može doneti. Postoji niz faktora koje ćete morati da uzmete u obzir pre nego što uputite ovaj poziv. Jedna stvar koju ćete želeti da uzmete u obzir je kvalitet usluge koji možete očekivati od dobavljača logistike treće strane (3PL). Nije dovoljno pronaći dobar 3PL, takođe ćete želeti da budete sigurni da dobijate nivo usluge koji vam je potreban od njih. Moguće je, na primer, da pronađete jedan 3PL koji sasvim odgovara vašim potrebama, ali drugi mogu biti bolji za vaše poslovanje.

Prednosti angažovanja spoljnih poslova skladištenja i distribucije

Uštede u troškovima: Prenošenje vaših operacija skladištenja i distribucije spoljnih saradnika može pomoći u smanjenju troškova i povećanju profitabilnosti na više načina.

Operativna efikasnost: Kako vaše poslovanje raste i treba mu dodatni prostor za inventar, poželećete da potražite dobavljača logistike treće strane koji vam može pomoći da proširite svoje poslovanje. Ovo vam može pomoći da izbegnete preterane zalihe u prodavnicama i da sve vaše zalihe neometano teče.

Poboljšano korisničko iskustvo: Vaši klijenti će uvek ceniti činjenicu da ste efikasniji i da ste u mogućnosti da im pružite usluge na višem nivou kada su u pitanju skladištenje i distribucija. Ako dožive kašnjenja zbog mesta kao što je vaša sopstvena prodavnica ili loša usluga za korisnike, verovatno će biti manje opraštajući nego što bi bili ako ste u mogućnosti da pružite konstantno visok nivo usluge zahvaljujući operateru treće strane.

Nedostaci angažovanja spoljnih poslova skladištenja i distribucije

Moraćete da znate šta radite: Iako je istina da vam angažovanje na spoljnim poslovima skladištenja i distribucije može uštedeti novac, takođe je tačno da ćete morati da znate kako da to uradite sami ako želite da budete uspešni. Neki stručnjaci preporučuju da naučite sve o ovim operacijama pre nego što ih angažujete, ali možda nećete imati vremena i resursa na raspolaganju da to uradite. Ne može svaka vrsta poslovanja da izvrši eksterni rad: Ako vaše preduzeće nije dovoljno veliko da ga izvršite, moraćete sami da se bavite velikim delom aktivnosti uključenih u vođenje skladišta. Kada se to dogodi, na kraju ćete iskoristiti mnogo svog vremena za stvari koje biste možda želeli da koristite u svojim osnovnim operacijama.

Kako pronaći renomiranog dobavljača skladišta?

Kada želite da eksternalizujete svoje operacije skladištenja i distribucije, važno je da pronađete dobavljača logistike treće strane koji ima neophodno iskustvo za vođenje vašeg tipa poslovanja. Za početak, želećete da budete sigurni da kompanija ima dobru reputaciju u vašoj industriji. Zatim ćete želeti da pogledate iskustvo kompanije kao dobavljača logistike treće strane. Želećete da se uverite, na primer, da ima dovoljno iskustva u upravljanju velikim operacijama da se bavi onim što će vaš posao raditi. Provajderi logistike trećih strana takođe će imati različite nivoe stručnosti kada je u pitanju rukovanje različitim vrstama poslovanja. Važno je pronaći kompaniju koja ima iskustvo i stručnost da vam pomogne da razvijete svoje poslovanje.

Pronalaženje pravog dobavljača logistike za vaše poslovanje

Kada želite da eksternalizujete svoje operacije skladištenja i distribucije, moraćete da se pobrinete da pažljivo pogledate svakog potencijalnog partnera. Važno je zapamtiti da je primarni cilj outsourcinga smanjenje vaše potrošnje. Zato ćete želeti da budete sigurni da tražite dobavljača logistike treće strane koji vam može pomoći u tome. Da biste to uradili, želećete da koristite kontrolnu listu u nastavku kao vodič. Kada završite svaki od njih, poželećete da budete sigurni da ćete preći na sledeći. Kontrolna lista se sastoji od 10 glavnih kategorija koje ćete želeti da uzmete u obzir kada pokušavate da pronađete pravog dobavljača logistike za svoje poslovanje. Kada završite, moći ćete lako da identifikujete logističkog provajdera treće strane koji vam može pomoći da prenesete svoje operacije van izvora.

Zaključak

Skladištenje i distribucija su osnovne operacije u svakom poslu. Ovi procesi vam omogućavaju da svoj inventar držite na jednom mestu i da budete sigurni da stigne na prava mesta u pravo vreme. Angažovanje vaših operacija skladištenja i distribucije može vam pomoći da smanjite troškove i povećate profitabilnost. Takođe vam može pomoći da poboljšate svoje korisničko iskustvo, kao i da pružite bolji proizvod ili uslugu svojim klijentima. Kada želite da eksternalizujete svoje operacije skladištenja i distribucije, važno je da se uverite da ste pronašli dobavljača logistike treće strane koji ima neophodno iskustvo za vođenje vašeg tipa poslovanja. Na taj način ćete moći da obezbedite da pronađete dobavljača koji će vam pomoći da smanjite potrošnju i istovremeno pomažete da vaše poslovanje raste.

izvor&foto: proconnectlogistics.com

Pročitajte i...