MINI počinje sa konverzijom svojih klasičnih modela

Projekat nazvan Mini Recharged, razvijen je nakon pozitivnog prijema jednokratnog klasičnog Mini Electrica kreiranog 2018. godine i prikazanog na sajmu automobila u Njujorku.

Zbog ove reakcije, namenski tim je formiran u MINI-jevoj fabrici u Oksfordu da ponudi istu vrstu konverzije kupcima koji poseduju klasični Mini. Motor klasika je zamenjen električnim motorom i baterijom od 121 KS, što omogućava ubrzanje od 0-100 km/h od nešto manje od devet sekundi i potpuno električni domet do 160 km.

Originalni četvorostepeni manuelni menjač je u međuvremenu izbačen u korist jednobrzinske verzije.

Priključak za punjenje električnog MINI-ja nalazi se ispod originalnog poklopca rezervoara za gorivo, dok se kapacitet baterije prenosi na vozača u okviru redizajnirane verzije originalnih merača.

Benzinski motor je takođe obeležen i uskladišten – umesto da se baci – tako da se automobil može vratiti u prvobitno stanje ako vlasnik to želi. Samo reverzibilne promene se prave kao deo konverzije.

Bernd Korber, šef MINI brenda, rekao je: „Ono što projektni tim razvija čuva karakter klasičnog Mini-ja i omogućava njegovim obožavaocima da uživaju u potpuno električnim performansama. Sa Mini Recharged-om, povezujemo prošlost sa budućnošću brenda.”

MINI tek treba da objavi cenu za konverziju.

izvor&foto: carsifu.my

Pročitajte i...