MINI Aceman će imati svetsku premijeru na Auto China 2024

MINI će predstaviti svoj novi model Aceman na sajmu Auto China 2024 (poznatiji kao Beijing Auto Show).

Zakazan od 25. aprila do 4. maja u Kineskom međunarodnom izložbenom centru u Pekingu, ovaj događaj će prikazati MINI-jev prodor na tržište potpuno električnih vozila.

Pozicioniran između Cooper-a i Countryman-a, Aceman predstavlja nezavisan koncept potpuno električnog vozila.

Koristi istu EV platformu kao i električni MINI Cooper i dolazi sa baterijom od 54,2 kWh koja je dovoljna za autonomiju od oko 400 km.

Sa 4.075 mm dužine, 1.754 mm širine i 1.495 mm visine, Aceman nudi uporedive dimenzije sa svojim konkurentima kao što su Jeep Avenger i Volvo EX30 (EX30 je nešto duži i širi).

Kabina bi izgledala poznato, jer bi bila slična kabini MINI hatch sa troja vrata. Centralno smešten na instrument tabli bio bi okrugli OLED ekran za informacije i zabavu od 9,4 inča.

Ponudila bi se varijanta sa pogonom na prednjim točkovima sa jednim elektromotorom i varijanta sa pogonom na svim točkovima sa dva motora.

Očekuje se da će početna cena biti 45000 eura.

Aceman bi trebalo da bude u prodaji do kraja 2024. godine nakon svetske premijere u Kini.

Drugi MINI modeli biće predstavljeni zajedno sa Acemanom na sajmu u Pekingu.

Izložba će uključiti električni MINI Cooper u oba nivoa snage “E” i “SE”, zajedno sa MINI John Cooper Works Countriman ALL4 sa inteligentnim pogonom na svim točkovima.

Sa preko 700 izlagača koji zauzimaju više od 200.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, Auto China je učvrstio svoj status glavnog automobilskog događaja na najvećem svetskom tržištu automobila od svog osnivanja 1990. godine.

izvor&foto:carsifu.my

Pročitajte i...