Microsoft pokreće platformu za lanac snabdevanja

Microsoft Corp je najavio Microsoftovu platformu za lanac snabdevanja. Prema softverskom gigantu, usluga spaja Microsoft AI, saradnju, low-code, bezbednosne i SaaS aplikacije u „platformi koja se može komponovati“. U isto vreme, Microsoft je takođe pokrenuo svoj Microsoft centar za lanac snabdevanja, koji opisuje kao „gotov komandni centar za vidljivost i transformaciju lanca snabdevanja“.

Microsoft kaže da je Centar za lanac snabdevanja dizajniran da prirodno radi sa podacima i aplikacijama lanca snabdevanja organizacije, sa ugrađenom saradnjom, uvidom u ponudu i potražnju i upravljanjem porudžbinama.

Komentarišući lansiranje, Charles Lamanna, korporativni potpredsednik Microsoft poslovnih aplikacija i platforme:
„Preduzeća se bave petabajtima podataka raširenih kroz stare sisteme, ERP, upravljanje lancem snabdevanja, što rezultira fragmentiranim pogledom na lanac snabdevanja. Agilnost i otpornost lanca snabdevanja direktno su vezane za to koliko dobro se organizacije povezuju i orkestriraju svoje podatke u svim relevantnim sistemima. Microsoftova platforma za lanac snabdevanja i centar za lanac snabdevanja omogućavaju organizacijama da na najbolji način iskoriste svoje postojeće investicije kako bi stekle uvid i brzo delovale.”

Daniel Nevman, osnivački partner i glavni analitičar Futurum Research-a, dodao je:
„Rešenja u lancu snabdevanja su kritičnija nego ikad. Naša rana procena Microsoftove platforme za lanac snabdevanja i centra za lanac snabdevanja je da je kompanija spojila svoju tehnologiju, aplikacije i resurse na način koji će dobro služiti svojoj korisničkoj bazi u širokom opsegu IT i operativnih okruženja, nudeći fleksibilnost za različite IT okruženja i stalna agilnost za transformaciju u budućnost.”
U svom saopštenju za štampu Microsoft kaže da će nastaviti da podržava svoje klijente bogatim ekosistemom partnera uključujući savetnike i implementatore kao što su Accenture, Avanade, EY, KPMG, PwC i TCS.
Pored toga, da bi pronašla najbolje rešenje za svoje klijente, kompanija će nastaviti da radi sa dobavljačima rešenja kao što su Blue Yonder, Cosmo Tech, Experlogix, Flintfox, InVia Robotics, K3, O9 Solutions, SAS, Sonata, To-Increase Software i mnogi drugi.

Microsoft centar za lanac snabdevanja, koji je sada dostupan u pregledu, omogućava praktičarima da usklade podatke iz postojećih infrastrukturnih sistema lanca snabdevanja, kao što su podaci iz Dynamics 365 i drugih ERP provajdera, uključujući SAP i Oracle, zajedno sa samostalnim sistemima lanca snabdevanja.

Menadžer podataka u Centru za lanac snabdevanja omogućava unos podataka i orkestraciju kako bi se obezbedila vidljivost u celom lancu snabdevanja i pokrenula akcija nazad u sisteme izvršenja. Microsoft navodi da će partneri za lansiranje C.H. Robinson, FedEx, FourKites i Overhaul ponuditi sopstvena iskustva u okviru Centra za lanac snabdevanja.

Korisnici Dynamics 365 Supply Chain Management automatski dobijaju pristup Centru za lanac snabdevanja. Centar za lanac snabdevanja takođe uključuje unapred izgrađene module za rešavanje poremećaja u lancu snabdevanja tokom isporuke i ispunjenja porudžbina: „Modul za uvid u ponudu i potražnju koristi napredne Azure AI modele da predvidi ograničenja i nestašice u nabavci uzvodno putem obaveštajnih podataka o snabdevanju. Organizacije mogu da izvode simulacije koristeći podatke iz svoje mreže lanca snabdevanja kako bi predvidele zalihe, prevelike zalihe ili linije za propuštene porudžbine. U kombinaciji sa pametnim uvidima u vesti, koji obezbeđuju relevantna obaveštenja u Centru za lanac snabdevanja o spoljnim događajima, praktičari u lancu snabdevanja mogu da donose odluke i planiraju sa informacijama o događajima iz stvarnog sveta i istorijskim uvidima za potrebe proizvoda“, navodi američki softverski gigant.

Štaviše, Microsoft tvrdi da modul za upravljanje narudžbinama u svom Centru za lanac snabdevanja omogućava organizacijama „da inteligentno orkestriraju ispunjenje i automatizuju ga pomoću sistema zasnovanog na pravilima koristeći podatke omnikanalnog inventara u realnom vremenu, AI i mašinsko učenje“. Prema Microsoft-u, organizacije takođe mogu brzo da se prilagode kako bi zadovoljile buduće obime porudžbina i složenost ispunjenja tako što će proširiti svoje mogućnosti pomoću unapred izgrađenih konektora na najbolje specijalizovane tehnološke partnere za prijem porudžbina, isporuku i logističke usluge trećih strana.

Postojeći korisnici Dynamics 365 Intelligent Order Management će automatski dobiti pristup Centru za lanac snabdevanja i modulu za upravljanje narudžbinama pri pokretanju.
„Sa partnerskim modulima ugrađenim u Centar za lanac snabdevanja, kupci mogu da otključaju specifična rešenja. Pošto sve pokreće Datawerse okruženje, podaci su konzistentni bez obzira koji modul se koristi. Ovo eliminiše lepljenje informacija napred-nazad i usaglašavanje koji izveštaji imaju najažurnije informacije“, zaključuje se u saopštenju kompanije.

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...