Metso Outotec lansira Lokotrack e-Power liniju

Kao odgovor na brzo rastuću potražnju za održivijom opremom za drobljenje i prosejavanje, Metso Outotec predstavlja liniju Lokotrack e-Power, koja dovodi dizel-električne Lokotrack mobilne jedinice za drobljenje i prosejavanje u jednu, prepoznatljivu ponudu. Paleta uključuje 15 drobilica i 6 sita, što je čini najširi portfelj hibridne mobilne opreme za drobljenje i prosejavanje.

Prve E-modele Lokotrack predstavili smo već pre 35 godina, tako da smo jedan od pionira na ovom polju“, kaže Kimmo Anttila, potpredsednik Lokotrack rešenja u kompaniji Metso Outotec. “Tokom poslednjih nekoliko godina potražnja za hibridnim rešenjima zaista je uzela maha, jer su propisi o zaštiti životne sredine postali sve stroži u većini zemalja. U stvari, prodaja Lokotrack E-modela udvostručila se za pet godina, a očekujemo da će se trend ubrzati .”

Drobljenje agregata je vrlo energetski intenzivno; zahvaljujući razvojnim akcijama za smanjenje potrošnje goriva, godišnje emisije CO2 opreme Lokotrack su danas 20.000 tona niže u poređenju sa situacijom pre 2010. godine.

Lokotrack principi dizajna su jednostavni: optimizuju se operativni troškovi, kapacitet i kvalitet krajnjih proizvoda korisničke aplikacije. Uzima se u obzir i ukupna potrošnja goriva, uključujući motore i pogonske tehnologije, ali i druge faktore, kao što su jedinična transportna težina i funkcija pripravnosti motora“, objašnjava Anttila. „Pored toga, smanjili smo hidrauličko ulje i količine maziva za više od polovine kako bi se dodatno ublažilo ekološko opterećenje. Na osnovu naših podataka, jedinica Lokotrack koristi čak 80 procenata manje ulja u odnosu na naše prethodne modele i u poređenju sa mnogim drugim brendovima na tržištu. Prirodno, hibridni pogon još više smanjuje potrebu za uljima i mazivima.“

Dizelska i hibridna ponuda se međusobno dopunjuju; na udaljenim lokacijama gde električna mreža nije dostupna, dizel pogon je i dalje jedino održivo rešenje. Ulažemo velika sredstva u razvoj održivih tehnologija. Lokotrack je robustan, energetski efikasan, i izuzetno mobilan – i zadovoljava svestrane potrebe kupaca danas i sutra.“

izvor&foto: recyclingproductnews.com

Pročitajte i...