Metso Outotec dobija ekološki zajam od NIB-a

Metso Outotec je potpisao ugovor sa Nordijskom investicionom bankom (NIB) za osmogodišnji iznos od 100 miliona evra (112,98 miliona dolara) za unapređenje razvoja ekološki prihvatljivih tehnologija.

Prema navodima kompanije, zajam je povezan sa “međusobno dogovorenim ciljevima održivosti” koji se odnose ne samo na njene sopstvene operacije već i na partnere u lancu snabdevanja.

Metso Outotec i NIB su u zajam uključili tri cilja vezana za održivost: smanjenje emisije CO2 iz sopstvenih operacija Grupe, smanjenje emisije CO2 iz njene logistike i održavanje naučno zasnovanog cilja smanjenja emisije CO2.

Andre Kuusvek, predsednik i glavni izvršni direktor NIB-a, rekao je da će zajam finansirati ambicije Metso Outotec-a u pogledu održivosti i doprineti smanjenju emisije ugljenika.

„Povezivanje finansiranja sa ciljevima održivosti efikasno podržava kompanije u integraciji održivosti u njihovu strategiju i postizanju ambicioznih ciljeva“, rekao je Kuusvek.

Feva Sipila, glavni finansijski direktor Metso Outotec-a, rekla je da je kompanija posvećena ekološkom otisku svog poslovanja i logistike i lanca snabdevanja.

„Dalje naglašavamo ovu posvećenost održivim finansiranjem. Oduševljen sam dobrom saradnjom sa NIB-om u osmišljavanju ovog ugovora o zajmu povezanom sa održivošću“, rekao je Sipila.

„Smanjenje emisije CO2 je od suštinskog značaja za sve nas da ograničimo globalno zagrevanje na 1,5 stepeni. Zajedno sa NIB-om, zaista smo izgradili vodeći primer održivog finansiranja u industriji.“

izvor&foto: miningmagazine.com

Pročitajte i...