Mercedes-Benz ugrađuje ChatGPT u lanac snabdevanja

Mercedes-Benz planira da integriše OpenAI ChatGPT tehnologiju u svoje proizvodne procese i vozila.

U svojim fabrikama, interfejs zasnovan na glasu ChatGPT-a će omogućiti zaposlenima bez programske pozadine da koriste alate za analizu podataka i procenjuju proizvodne podatke procesa uskladištene u Mercedes-Benzovom digitalnom ekosistemu. Tehnologija ima za cilj da pomogne zaposlenima da donesu brže strateške odluke u vezi sa proizvodnim procesom predstavljanjem upita o podacima u formatu dijaloga sa chatbotom, pojednostavljujući pristup informacijama i prilagođavanja dnevnog planiranja proizvodnje.

Štaviše, proizvođač automobila je već sklopio partnerstvo sa Microsoftom kako bi integrisao ChatGPT u glasovnu kontrolu u svojim vozilima. Ova funkcija je uvedena u 900.000 vozila u SAD sa MBUX sistemom za zabavu. Slično tome, General Motors (GM) takođe istražuje primenu ChatGPT-a kao glasovnog asistenta u automobilima, pružajući korisnicima lakši pristup informacijama koje se obično nalaze u korisničkim priručnicima.

Korišćenjem ChatGPT-a u proizvodnji iu vozilima, proizvođači automobila kao što su Mercedes-Benz i GM imaju za cilj da poboljšaju produktivnost, optimizuju proizvodne procese i poboljšaju celokupno korisničko iskustvo za svoje klijente. Očekuje se da će integracija tehnologije doneti veću efikasnost i udobnost, utičući i na proizvodnu liniju i na interakciju vozača sa vozilom.

*izvor: allthingssupplychain.com; foto: unsplash.com

Pročitajte i...