McDonald’s najavljuje planove za dostizanje nulte emisije do 2050. godine

Američki gigant brze hrane McDonald’s otkrio je planove za smanjenje globalne emisije gasova sa efektom staklene bašte na nulu, i to u čitavom poslu, do 2050. godine. Oko 80% ukupnih štetnih emisija kompanije dolazi iz lanca snabdevanja, uz upotrebu proteina poput govedine i piletine, sa mlečnim proizvodima, koji takođe doprinose ovim brojkama.

Pored ovog saopštenja, McDonald’s je najavio da će raditi sa neprofitnom inicijativom Science Based Targets (SBTi) na razvoju svojih ekoloških ciljeva. Za sada će kompanija koristiti nove smernice organizacije kako bi se usredsredila na smanjenje emisija u poljoprivredi, korišćenju zemljišta i šumarstvu, a sve u pokušaju smanjenja štetnih emisija za trećinu do 2030. godine.

Iz McDonald’s-a su tim povodom prokomentarisali: „pokušavamo da pošaljemo signal našim partnerima, dobavljačima, drugim brendovima u globalnoj zajednici i kreatorima politike“ da su posvećeni postizanju ovog ekološkog cilja. Više od 1.000 drugih velikih kompanija obećalo je slične ciljeve.

*izvor: allthingssupplychain.com; foto: unsplash.com

Pročitajte i...