Manna dronovi za isporuku Coca-Cola Zero Sugar, Fanta i Sprite u Oranmoreu

Coca-Cola HBC Irska i Severna Irska udružile su se sa Manna Drone Delivery kako bi podržale bržu i održiviju isporuku proizvoda. Usluga isporuke bespilotnih letelica sada je dostupna u Oranmoreu, sa planovima za dalje proširenje i u ostalim gradovima u narednim mesecima.

Eksperimentalni postupak u Oranmore-u donosi proizvode do 2 kg u gradu sa oko 10.000 stanovnika, a dobavljač nudi isporuke iz vodećih prodavnica prehrambenih proizvoda, za poneti, apoteka i knjižara. Sada su dostupna i bezalkoholna pića iz asortimana Coca-Cole.

Tokom poslednje godine, Coca-Cola je više puta odgovarala na potrebe potrošača kod kuće, ubrzavajući svoju strategiju e-trgovine. Partnerstva sa agregatima u prehranbrenoj industriji i mrežnim trgovcima sada čine 11 procenata njenog neto prihoda od prodaje.

Novo partnerstvo sa Mannom takođe podržava posvećenost kompanije smanjenju emisije ugljenika. Kompanija je smanjila ukupnu upotrebu energije za 29 procenata od 2010. godine i nastavlja da istražuje nove tehnologije sa niskim udelom ugljenika kako bi se ispunili budući ciljevi. Manna nudi sigurno, brže i održivije rešenje za isporuku, dokazano deset puta efikasnije od isporuke na putu.

Potrošači teže da stvore posebna iskustva kod kuće. U osnovi, naše partnerstvo sa Mannom biće naša prva ponuda „direktno potrošaču“ – isporuka naših pića direktno i brzo u domove širom Oranmora“, rekla je Annmarie Markei Coca-Cola HBC šef elektronske trgovine. “Ovo uzbudljivo partnerstvo sa Mannom temelji se na našoj strategiji da naše proizvode učinimo dostupnim potrošačima 24/7, agilnijim putem do tržišta. Takođe podržava našu posvećenost održivosti, istraživanjem uzbudljive nove tehnologije, koja pomaže u smanjenju emisije ugljenika . “

Oduševljeni smo što smo u saradnji sa Coca-Cola HBC kako bismo poboljšali naše mogućnosti naručivanja za potrošače u Oranmoreu, uz mogućnost dodavanja jednog od najpopularnijih bezalkoholnih pića na svetu u njihovu kupovinu“, rekao je Michael Cunningham, Manin šef partnerstva.

Dron isporuke nude sigurno, zeleno, brže i privatnije rešenje za isporuku. Pokazalo se da je tehnologija deset puta efikasnija od tradicionalnih opcija isporuke na putevima. „Radujemo se saradnji sa Coca-Cola HBC kako bismo učvrstili ovo partnerstvo jer težimo da proširimo našu ponudu na dodatne gradove širom zemlje tokom leta“, dodao je on.

Coca-Cola, Diet Coke, Coca-Cola Zero Sugar, Fanta, Sprite i Schweppes asortiman biće dostupni za isporuku putem platforme Manna. Manna Drone Delivery je prva kompanija koja je ovog meseca dobila LUC (evropsku dozvolu za obavljanje komercijalnih isporuka dronova) od Irske vazduhoplovne uprave. Manini dronovi lete brzinom od 60 km / h, a vreme isporuke je približno 3 minuta leta na nadmorskoj visini od 60 metara. Pri isporuci, dron se spušta da lebdi na visini od 15 metara pre nego što se biorazgradivi laneni konac spusti i bezbedno isporučuje na prethodno provereno mesto isporuke u bašti kupca.

izvor: stattimes.com

foto: irishexaminer.com, stattimes.com

Pročitajte i...