MAN proširuje svoju fabriku u Krakovu

MAN-ova fabrika kamiona u Krakovu se širi, a proizvođač želi da otprilike utrostruči kapacitet proizvodne lokacije.

Proizvođač kamiona MAN Truck & Bus postavio je kamen temeljac za proširenje svoje fabrike u Krakovu u Poljskoj. Proizvodni pogon bi trebalo da bude proširen za oko trećinu površine do septembra 2022. godine i proširen u postrojenje za izjednačavanje zapremine za kamione. Tada oko 300 vozila i vozačkih kabina svakog dana može da siđe sa proizvodne trake u tri smene. Grupacija je saopštila da ulaže oko 130 miliona evra u proširenje proizvodnog pogona.

Prema MAN-u, kapacitet fabrike u Krakovu će se otprilike utrostručiti u sklopu konverzije. Nakon proširenja fabrike, Krakov će zapošljavati oko tri puta više ljudi nego pre konverzije. Ovo će otvoriti oko 1.500 dodatnih radnih mesta na poljskoj lokaciji. Površina proširene fabrike tada će se prostirati na oko 41 hektar u odnosu na 24 hektara na koliko se do sada prostire.

„Naše promene u proizvodnoj mreži čine nas znatno konkurentnijim u ovim izazovnim vremenima. U Krakovu se stvara izuzetno fleksibilna lokacija sa velikom varijabilnosti, što će nam omogućiti da na jednoj liniji proizvodimo sve, od lakih do teških kamiona“, rekao je Aleksander Vlaskamp, izvršni direktor MAN-a, koji će igrati još važniju ulogu kao obim. postrojenje za izjednačavanje u budućnosti.” Oko tri četvrtine svih MAN kamiona i kamionskih kabina će se u budućnosti sklapati u Krakovu.

„Oblast „Modifikacije kamiona“, u kojoj naše kamione individualno prilagođavamo potrebama naših kupaca, takođe se postavlja u Krakovu,” rekao je član odbora za proizvodnju MAN-a Mihael Kobriger. U okviru proširenja biće izgrađena hala od 26.000 kvadratnih metara za proizvodnju kabina i hala od 10.000 kvadratnih metara za Centar za modifikaciju kamiona. Sa proširenjem u Krakovu, MAN tada može da ponudi čitav asortiman kamiona najvišeg kvaliteta zajedno sa glavnom fabrikom u Minhenu, gde je potreban prostor za mešovitu proizvodnju konvencionalnih i električnih kamiona. Krakov i Minhen bi tako postali „snažni partnerski duo u udruženju kamiona“.

izvor&foto: verkehrsrundschau.de

Pročitajte i...