MAN je zvanični prevoznik Ducati Lenovo tima

Ducati i MAN Truck & Bus nisu samo oba brenda Folksvagen Grupe, već su i zagovornici inovativnih tehnologija.

Zbog toga četiri nova kamiona MAN TGX 18.520 sada prevoze i opremu (tj. motocikle, opremu za radionicu i rezervne delove) i prikolice Ducati Lenovo tima na sve evropske staze MotoGP Svetskog šampionata.

Marka Martinesa, generalnog direktora kompanije MAN Truck & Bus Italia, sada je u sedištu Dukatija u Borgo Panigaleu (Bolonja) predao vozila Ducatijevom izvršnom direktoru Klaudiju Domenikaliju.

„Četiri nova kamiona MAN sa svojih 520 ks predstavljaju tehnologiju, udobnost, performanse i efikasnu potrošnju goriva. Ove karakteristike su potrebne da se Ducati Lenovo tim na najbolji mogući način dovede na evropske staze MotoGP šampionata“, rekao je Klaudio Domenikali, izvršni direktor Dukatija. „MAN je svakako najbolji partner sa kojim možemo da sarađujemo u ovoj oblasti.“

MotoGP predstavlja apsolutnu vrhunsku klasu motociklističkih trka. Vozač iz Ducati Lenovo tima je bio svetski šampion poslednje dve godine. Kao deo partnerstva, MAN i Ducati su dogovorili sveobuhvatnu saradnju koja uključuje niz komunikacijskih aktivnosti.

Aleksandar Vlaskamp, generalni direktor MAN Truck & Bus SE: „Saradnja predstavlja važnu saradnju između dva jaka brenda Folksvagen grupe. Ducati i MAN su sinonimi za emocionalnost i performanse. Partnerstvo daje našem brendu međunarodni emotivni naboj.”

„Posebno sam ponosan na ovu isporuku, koja odaje počast svetski poznatom italijanskom brendu i dodatno jača imidž MAN-a na italijanskom tržištu. Partnerstvo je dalji korak na putu rasta kojim smo krenuli u poslednje dve godine i konsoliduje strategiju saradnje u okviru Folksvagen grupe“, rekao je Mark Martinez, generalni direktor MAN Truck & Bus Italia.

Četiri MAN TGX 18.520, prirodno u tipičnoj Ducati crvenoj boji, opremljeni su najvećom GKS kabinom i pokreće ih 12,8-litarski redni šestocilindrični dizel motor sa 520 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 2.650 Nm. MAN OptiView sistem za zamenu ogledala takođe se izdvaja iz sveobuhvatnog asortimana opreme. Sistem kamera zamenjuje retrovizore i na taj način omogućava bolji pregled okoline vozila, što doprinosi bezbednosti vozača, tereta i pre svega ostalih učesnika u saobraćaju – kao što su motociklisti, biciklisti i pešaci.

Posebna pažnja je takođe posvećena udobnosti vozača i ergonomiji u vozilu. Kamioni su opremljeni kožnim sedištima sa vazdušnim oprugama sa lumbalnom potporom i podešavanjem ramena, multifunkcionalnim volanom, digitalnom instrument tablom od 12,3′, MAN EasyControl za upravljanje četiri funkcije direktno sa otvorenih vrata vozača, krevetima sa letvicama i podešavanjem uzglavlja, frižider na izvlačenje, različite pregrade za odlaganje, utičnice od 12 i 24 V i USB portovi, MAN SmartSelect za kompletno upravljanje info-zabavom i integrisani navigacioni sistem, MAN zvučni sistem i MAN RIO Bok. Ovo poslednje omogućava aktivaciju svih digitalnih usluga – od upravljanja voznim parkom i prediktivnog održavanja do ažuriranja softvera preko vazduha.

izvor&foto: press.mantruckandbus.com

Pročitajte i...