Magna je potvrdila da će proizvoditi Fiskerov e-automobil

Kanadsko-austrijska automobilska multinacionalka Magna International potpisala je ugovor sa američkom kompanijom Fisker o proizvodnji njihovog električnog automobila Ocean. Austrijski Kleine Zeitung navodi nezvanične informacije da se očekuje da krene sa 50.000 automobila godišnje, u Gracu i Hočeu.

Oduševljeni smo što možemo sarađivati sa Fiskerom na tako izuzetno održivom automobilu i videti koje dodatne mogućnosti ova saradnja može doneti“, napisao je predsednik Magne Svami Kotagiri u saopštenju za štampu, najavljujući početak proizvodnje za poslednji kvartal 2022. godine.

Dodao je da je ovo sjajan primer strategije koja će iskoristiti njihov snažni portfolio da se prilagode budućim potrebama za mobilnošću i iskoriste sve njihove inženjerske i proizvodne mogućnosti na polju vozila.

Prema njegovim rečima, ovo njihovoj kompaniji daje jedinstveni konkurentski položaj, posebno u saradnji sa novim dobavljačima mobilnosti i proizvođačima originalne opreme koji žele da prošire svoju elektrifikovanu ponudu.

Prema Magni, vozilo će u početku proizvoditi isključivo njihova kompanija u Evropi. Prema rečima austrijskog predsednika Magne, Steir Franka Kleina, Magna ima jedinstvenu poziciju u svojoj industriji, što je kombinacija razvoja sopstvenih vodećih inovativnih tehnoloških rešenja i jakih proizvodnih mogućnosti, sa kojima je kompanija već proizvela više od 3,7 miliona vozila i 30 različitih modela.

izvor@foto: SEEbiz