Maersk unapređuje brzinu ispunjenja skladišta sa novim softverom i tehnologijom skeniranja

Maersk nastavlja da implementira tehnološka rešenja koja poboljšavaju operacije ispunjenja skladišta i brzinu prema kupcima.

Kao rezultat toga, nova tehnologija postiže povećanje produktivnosti skladišta, omogućavajući da se više porudžbina e-trgovine isporuči u roku. Podjednako važno, propusnost skladišta se povećava bez promene veličine objekta da bi se prilagodila nova tehnologija.

„Brže i preciznije ispunjavanje porudžbina nam omogućava da ispunimo brže potrebe mobilnih potrošačkih porudžbina i porudžbina u prodavnici“, rekao je Stiv Belardi, potpredsednik operacija u Performance Team-u.

Korišćenje softverske tehnologije zasnovane na oblaku razvijene u Silicijumskoj dolini, u kombinaciji sa tehnologijom industrijskog skeniranja, omogućava floti mobilnih jedinica proizvedenih u SAD da rade zajedno sa ljudima u skladištu, obezbeđujući trenutno skeniranje artikala i manje kretanja za radnike. Mobilne jedinice znaju kako da optimizuju svaki prolaz u skladištu za komisioniranje porudžbina na osnovu podataka o zalihama u realnom vremenu koji se preuzimaju iz sistema za upravljanje skladištem koji obrađuju nove porudžbine, prikazuju ispunjene porudžbine i pokreću naloge za dopunu. Svaka mobilna jedinica ima skener, ekran osetljiv na dodir i police za postavljanje izabranih artikala od strane radnika.

Stiv je takođe dodao: „Mi dizajniramo našu operativnu tehnologiju kako bismo održali korak i doslednost sa svakodnevnim tokovima posla. Pored toga, ispunjenje visokih performansi za B2B i B2C kanale iz istog skladišta daje važnu prednost fleksibilnosti lanca snabdevanja.”

Mobilne jedinice koriste 3D kamere i više senzora koji su se pokazali 100% bezbednim tokom probnog perioda od sedam meseci. Trajanje baterije je osam sati – mobilne jedinice znaju kada da se vrate na stanicu za punjenje.

„Skladišne operacije i strategije distribucije postaju sve sofisticiranije svake godine. Naš cilj je da nastavimo sa uvođenjem najuspešnijih, novih, inovativnih tehnologija koje omogućavaju rast digitalne prodaje za kupce“, rekao je Erez Agmoni, viši potpredsednik za inovacije i strateški rast kompanije Maersk.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...