Maersk ulaže u digitalnu platformu za drumski transport u Australiji

Maersk Grovth, ogranak danskog brodskog giganta Maersk, uložio je 2,8 miliona australijskih dolara (približno 1,7 miliona evra) kao početni kapital za finansiranje australijske drumske teretne platforme Ofload.

Kompanija, koja se ranije zvala Loadsmile, povezuje male i srednje prevoznike sa brodarima, omogućavajući brže i povoljnije isporuke pošiljki popunjavajući tovarne prostore u dostavnim vozilima koji bi ostali prazni. Njihovu uslugu trenutno koristi oko 800 prevoznika sa voznim parkom od 15.000 kamiona širom Australije.

Gledano sa finansijskog aspekta, venture partner kompanije Maersk Gepth, Jeppe Høier, rekao je da je investicija u skladu sa njihovom strategijom. Takođe je dodao je da je Maersk Grovth godinama pratio inovacije u digitalnom transportu i investirao u timove širom sveta, uspevši da u digitalni svet ukrcaju i otpremnike i prevoznike robe.

Kako funkcioniše Ofload

Otpremnici objavljuju svoj teret na internet platformi, a prevoznici im mogu ponuditi svoje cene. Jedna od najvažnijih prednosti korišćenja takvih platformi za otpremu robe je da ponude mogu stići iz različitih izvora u vrlo kratkom roku. Sistem ističe najbolje odgovarajuće ponude, a prevoznici mogu odabrati prevoz koji će smatrati najprikladnijim za njih. Vozači koji učestvuju u sistemu koriste aplikaciju Ofload za pružanje informacija o njihovoj ruti u realnom vremenu, što osigurava vidljivost i pomaže im da budu obavešteni o eventualnim odstupanjima od rasporeda.

izvor: trans.info

foto: Image by WikimediaImages from Pixabay