Maersk podružnica preuzima ResQ

A.P. Moller – Maersk (Maersk) je najavio nameravanu akviziciju za svoju podružnicu Maersk Training preuzimanjem norveškog ResQ-a.

ResQ, vodeći dobavljač usluga i stručnosti u bezbednosnoj obuci i pripravnosti za vanredne situacije, ima pet centara za preživljavanje širom Norveške koji se bave obukom.

Vrednost transakcije preduzeća je približno 26 miliona dolara. Završetak akvizicije podleže regulatornoj reviziji i odobrenju.

„ResQ je dobro vođen posao sa renomiranim kompetencijama u okviru usluga obuke“, rekao je David Skov, izvršni direktor Maersk Training.

„Kao deo ambicija kompanije Maersk Training da postane vodeći provajder obuke sa kompletnim uslugama širom regiona Severnog mora, smatramo da je ResQ savršeno rešenje, jer će značajno povećati naše prisustvo u Norveškoj i povećati naš portfolio kurseva za obuku.”

Obe strane su delile blizak odnos tokom poslednjih nekoliko godina, jer je ResQ bio podizvođač kompanije Maersk Training, pružajući usluge za podršku ugovorima o upravljanju obukom podružnice.

Njal Arne Vathne, izvršni direktor ResQ-a, dodao je: „Veoma se radujemo što ćemo postati deo Maersk Training-a i verujemo da će kombinovanje naših poslova značajno ojačati našu ponudu vrednosti kupcima.

„Zajedno možemo da pružimo kompletnu ponudu od kraja do kraja i dalje evoluiramo naše usluge upravljanja krizama na digitalne platforme koje će nam omogućiti da se proširimo na druge industrije, kao i na međunarodne klijente.“

Prema Maersku, Norveška je ključno čvorište za usluge obuke zbog izloženosti nafti, gasu i pomorskim segmentima u Severnom moru. Maersk Training sada istražuje druge sektore, uključujući offshore obnovljive izvore energije i finansijske usluge.

„Postoji rastući potencijal koji opslužuje industriju obnovljivih izvora energije na moru u Severnom moru, koja se stalno razvija, ne samo sa nedavnim samitom Severnog mora u Esbjergu gde je dogovoreno da se cilja 65 gigavata instaliranih pre 2030. i 150 gigavata instaliranih do 2050. ” nastavio je Skov.

„Takođe, novi napredak u tehnologiji će omogućiti izgradnju većih vetroelektrana dalje od obale koje koriste veće i snažnije turbine od trenutnih modela.“

Maersk je takođe nedavno završio kupovinu kompanije Senator International za špediciju iz Hamburga.

U okviru ovog preuzimanja, Maersk će koristiti dobro razvijenu mrežu avio-prevoza kompanije, dobro uspostavljenu mrežu punog i manjeg utovara kontejnera, kao i specijalizovane usluge za pakovanje, skladištenje i distribuciju na pet kontinenata.

izvor&foto: porttechnology.org

Pročitajte i...