Mack Trucks započinje komercijalnu proizvodnju električnih kamiona

Očekuje se da će isporuke električnih kamiona sa nultom emisijom započeti 2021. godine i za komercijalne i za opštinske kupce, pomažući im da se pridržavaju strogih propisa o kvalitetu vazduha, emisiji ugljenika i buci.

Komercijalna proizvodnja prati razvoj prototipa vozila u 2018. godini, koje odlikuje potpuno integrisani električni pogon koji se sastoji od dvostrukih elektromotora i četiri litijum-jonske baterije za pogon vozila.

Četiri paketa baterija, snage 349 ks i punjenje na kraju svake smene – to je Mack LR Electric, američki kamion za smeće ili električni kamion za smeće. Ovo vozilo je takođe opremljeno regenerativnim kočnicama jer, kao što znate, kamioni za smeće često koče. Prenos je dvostepeni automatski, a njegov posao je da brine o čak 5492 Nm obrtnog momenta. Pogon je na zadnjim točkovima.

Mack će ovaj kamion proizvoditi sa ostalim vozilima u Macungiju u Pensilvaniji. Knjiga narudžbina otvara se krajem 2020. godine, a isporuke počinju 2021. godine. Jedna od prednosti ovog kamiona je tih rad, koji će imati koristi ne samo za vozače i posadu, već i za sve građane u čijem će se komšiliku kretati.

izvor: energylivenews.com; revijahak.hr

foto: freightwaves.com

video: youtube

Pročitajte i...