MacGregor lansira električne dizalice nove generacije

Dobavljač u vlasništvu kompanije Cargotec predstavio je svoju sledeću generaciju električnih dizalica sa varijabilnom frekvencijom (VFD).

MacGregor lansira električne dizalice nove generacije

„MacGregor je isporučio više od 500 električnih dizalica od 2007. godine, a tehnologija elektromotora i pogonskog sistema je značajno evoluirala tokom ovog perioda.“ navode iz MacGregor-a.

„Ovi razvoji su omogućili da se dizajn vitla, efikasnost motora i sistem hlađenja dodatno poboljšaju. Kao rezultat toga, dizalica nove generacije je 15% efikasnija od dizajna prve generacije i do 50% efikasnija u poređenju sa tradicionalnim hidrauličnim dizajnom zatvorene petlje.”

Prema kompaniji, prednosti VFD uključuju:

  1. Potencijalne uštede u kapitalnim troškovima kroz smanjenu veličinu generatora, manje električne kablove i bez punjenja ulja.
  2. Vrhunska efikasnost rukovanja teretom zbog većih brzina i precizne kontrole, smanjujući vreme u luci.
  3. Povećana udobnost rukovaoca i posade uz značajno smanjen nivo buke.
  4. Manji troškovi održavanja bez potrebe zamene ulja, filtera za ulje i creva.
  5. Održiv izbor koji uklanja rizik od curenja ulja.

Električni pogoni su dostupni za sve trgovačke dizalice iz MacGregor portfelja, uključujući lučke, bulker, kontejnerske, višenamenske i teške dizalice.

Iako se uglavnom isporučuju kao brodske dizalice, trgovačke dizalice MacGregor mogu se montirati na fiksnu bazu u luci kao isplativa alternativa tradicionalnim portalnim ili mobilnim lučkim dizalicama (kao na slici), iako ova opcija ima ograničenu fleksibilnost .

Sve MacGregor električne dizalice mogu se povezati sa uslugom praćenja stanja zasnovanom na OnWatch Scout-u i prediktivnog održavanja, uz opciju uključivanja nekoliko funkcija automatizacije kao što su Auto-Drive i Auto-Tandem.

izvor@foto: bulkmaterialsinternational.com

Pročitajte i...