Logistics UK se protivi planiranoj naplati ulaska u centar Kembridža za kombije i kamione

Logistics UK kritikovao je predloge Velikog Kembridž partnerstva (GCP) za implementaciju „Zone održivog putovanja“ u Kembridžu, u kojoj bi se kamionima i kombijima naplaćivao ulazak u grad.

Kako objašnjavaju u Logistics UK, ako se predlozi sprovedu, vozači kombija će se suočiti sa dnevnom naplatom od 10 funti za ulazak u zonu, dok će se vozači teretnih vozila suočiti sa dnevnom naplatom od 50 funti. Naknade će se primenjivati radnim danima od 7 do 19 časova.

Logistics UK dalje navodi da podržava cilj GCP-a za smanjenje zagušenja i emisija u Kembridžu i finansiranje poboljšanja autobuskih usluga, pešačenja i vožnje bicikla. Međutim, u ovoj kompaniji tvrde da tamo gde se naknade primenjuju, treba ih razmotriti u širem ekonomskom i društvenom kontekstu.

Komentarišući planove, Natalie Chapman, šef odeljenja za javne poslove, Logistics UK, rekla je:

„Predložena zona pokriva veoma veliko područje i stoga će imati značajan štetan uticaj na logističke kompanije koje opslužuju preduzeća i stanovnike širom grada, posebno ako se primenjuju visoki nivoi naplate na teretna vozila i kombije. Iz tog razloga, Logistics UK se snažno protivi predloženim visokim nivoima dnevnih naknada za komercijalna vozila.

*izvor: trans.info; foto: unsplash.com

Pročitajte i...