Ljubav prema kamionima bez granica: MAN kamioni prilagođeni potrebama vozača sa invaliditetom

Poznati nemački proizvođač kamiona, kompanija MAN, adaptirala je četiri kamiona za francusku prevozničku kompaniju, kako bi omogućili vozačima sa invaliditetom da ih koriste. Vozila su opremljena platformom za podizanje, tako da vozač koji koristi invalidska kolica može lako da pristupi kabini, a sve komande su postavljene na i oko upravljača.

Guillaume Levaillant, direktor francuske transportne kompanije Paratrans, nekada je radio kao poljoprivredni vozač, a takođe je vozio i teška vozila sve do 1998, kada je nakon operacije postao paraplegičar. Upotreba invalidskih kolica nije slomila njegovu strast prema voljenoj profesiji, tako da je osnovao je svoju kompaniju 2012. godine.

Sled događaja…

Prvo je tri godine imao jedan adaptirani kamion i radio je kao podizvođač, a zatim se njegovo poslovanje sretno okrenulo i do sada njegova kompanija upravlja sa pet kamiona – uglavnom marke MAN, od kojih su neki posebno prilagođeni njegovoj vrsti invaliditeta.

Izmene na kamionu uključuju gornju i donju svetlosnu šipku, rotirajuće svetionike, pune vazdušne suspenzije, tempomat, MAN TipMatic menjač, oplate šasije, signal za kočenje u nuždi (ESS), pomoć pri kočenju u slučaju nužde (EBA2) itd. I konačno, u XLX kabini, tu su još frižider, ozvučenje, MAN Media Navigation paket, MAN TeleMatics i ugrađeni sistem za vaganje.

Ali pre svega, sve funkcije su iza i oko upravljača

„Zahvaljujući MAN-u koji me podržavao tokom osnivanja moje kompanije, uspeo sam da ostvarim svoj plan. Danas je moj kamion TGX 580 opremljen dizalicom koja mi omogućava pristup kabini. Sve funkcije su za volanom, tako da mogu da vozim bez problema. Tri druga MAN-a takođe su opremljena ovim funkcijama, tako da mogu da menjam vozila kada potrebe zahtevaju ”– dodao je Levaillant.

Ljubav prema kamionima, definitivno, ne poznaje granice.

izvor: trans.info

foto: transportissimo.com

Pročitajte i...