Lidl i Aldi suočavaju se sa izazovima u lancu snabdevanja zbog zastoja na Sueckom kanalu

Poznati nemački lanci supermarketa Aldi i Lidl, navodno, pate od uskih grla u isporuci koja nisu samo uzrokovana pandemijom koronavirusa, već i nedavnom nesrećom sa brodom Evergiven, koji je danima bio zaglavljen u Sueckom kanalu.

Nemački logistički portal Verkehrrundschau nedavno je citirao jednog glasnogovornika Aldija, koji je rekao sledeće: „Trenutna situacija u globalnoj logistici robe izazovna je za sve igrače“.

Razlog poteškoća i dalje je pandemija, ali i nesreća u Sueckom kanalu krajem marta. Blokada kanala dovela je do toga da je znatno manje praznih kontejnera bilo dostupno za robu koja je već uveliko bila proizvedena u Aziji. To bi moglo odložiti isporuku određenih predmeta – uglavnom specijalne ponude koje Aldi prodaje u svojim srednjim lancima.

Lidl se takođe suočava sa poteškoćama, izveštava poslovni list Handelsblatt:

”Zbog Evergiven nesreće u Sueckom kanalu, poslednjih nedelja postoje pojedinačna kašnjenja u isporuci, uglavnom u neprehrambenom sektoru.“

Talasi prekida nakon isključivanja Sueckog kanala

Kao što ćete se naravno sećati, Suecki kanal je bio blokiran šest dana u martu nakon prizemljenja Evergivena, 20.000 TEU kontejnerskog broda. Plovilo dugo 400 metara (1300 stopa) pogodili su snažni vetrovi ujutro 23. marta i brod je završio poprečen preko plovnog puta s pramcem i krmom zaglavljenim u obalama kanala, blokirajući sav saobraćaj. Egipatske vlasti rekle su da su možda u pitanju i „tehničke ili ljudske greške“. Prepreka se dogodila južno od dela kanala koji je imao dva kanala, tako da nije bilo načina da ga drugi brodovi zaobiđu.

Stručnjak za vodni transport Lars Jensen rekao je da se plovila na putu oko Afrike neće vraćati nazad i upozorio da će blokada Sueckog kanala stvoriti „efekat talasa“ koji traje mesecima.

”Brodovi koji su već preusmereni da obiđu Afriku verovatno će nastaviti putovanje, jer će proći neko vreme dok se redovi ne očiste i kanal se vrati u normalan tok operacija. Metaforične domine su već srušene i nastavićemo da gledamo na probleme zagušenja u Evropi kako pristiže teret, prazne plovidbe koje su rezultat velikog kašnjenja mnogih plovila, kao i pogoršanje stanja opreme. Potpuno razrađivanje ovih efekata talasanja potrajaće nekoliko meseci.“

*izvor: trans.info; foto: pixabay.com

Pročitajte i...