Kymco nudi prvu na svetu personalizovanu uslugu zamene baterija za dvotočkaše

Tajvanski proizvođač motocikala Kymco predstavio je Ionex Recharge, prvu u svetu personalizovanu uslugu dopune energije, koja obezbeđuje isporuku baterija na zahtev i zamenu baterija za električne skutere i motocikle. Vozači mogu zameniti baterije u određeno vreme i mestu bez prisustva vozača.

Štaviše, vozači se takođe mogu pretplatiti na uslugu zamene baterije preko noći i ujutru se probuditi do potpuno napunjenog vozila. Ova lična usluga ima za cilj da električna vozila učini ne samo ekološkim, već i vozač-prijateljski.

Svet je u tranziciji na vozila sa nultom emisijom gasova; više od 120 zemalja obećalo je da će ići na nulu do 2050.

Kao deo ove tranzicije, motocikli i skuteri će postati sledeća globalna transformacija u ličnom prevozu. U međuvremenu, i početnici i etablirani brendovi žure da najave nove električne modele za vozače, s ciljem da zauzmu svoje mesto u nadolazećoj eri.

(PRNewsfoto/KYMCO)

Međutim, za potrošače, stalna neprijatnost zbog potrebe da im se vozila pune ili menjaju baterije učinila je da mnogi oklevaju oko prelaska na električnu energiju.

Takva nevoljnost utemeljena je na svakodnevnim izazovima sa kojima se suočavaju današnji vozači električnih vozila. Na primer, u stambenim zgradama sa više jedinica, parking mesta pored susednih lokala obično nisu prisutna.

Čak i kada su vozači na putu, teško je pronaći obližnje stanice za punjenje, a vreme punjenja može biti predugo.

Da bi se eliminisalo čekanje, uvedena je zamena baterije kao alternativa punjenju. Međutim, vozači se i dalje moraju potruditi da pronađu javne stanice za punjenje ili stanice za zamenu baterija, primoravajući ih da se potrude da dopune energiju.

“Kymco je oduvek bio na čelu elektrifikacije skutera i motocikala. Posvetili smo se stvaranju najpažljivijeg korisničkog iskustva u električnoj eri”, rekao je predsednik kompanije Kymco Allen Ko.

“Ionex Recharge je potpuno personalizovana energetska usluga koja uklanja mostove gradskih vozača o punjenju jednom zauvek. To je najznačajniji korak napred u elektrifikaciji ličnog prevoza.”

izvor&foto: carsifu.my

Pročitajte i...