Kurirske službe spojene u jednu aplikaciju – Delivero

Kurirska delatnost jedna je od najstarijih delatnosti na svetu. U prilog tome govore mnogobrojni dokazi da je od davnina bilo potrebe za nekim ko će prenositi pošiljke, pisma i usmene poruke. Iako su nekada samo imućniji ljudi mogli da koriste kurirske usluge, vremenom je to postalo deo naše svakodnevnice.


Procenat korisnika koji obavljaju kupovinu preko interneta raste iz dana u dan. Srazmerno tome, povećava se i potražnja za kurirskim službama. Sve što ste kupili i što ćete ikada kupiti je najverovatnije učestvovalo u nekoj vrsti transporta. Izgubljen paket, oštećena ambalaža, loša komunikacija sa kurirom, dostava na pogrešnu adresu, scenario je koji se svakom od nas desio bar jednom. Tako je počela Delivero priča.

Marko Purić, jedan od osnivača Delivera je imao problem sa dostavom stone lampe koju je naručio preko interneta. Lampa je sutradan stigla na adresu, ali on nije bio kod kuće da je preuzme. Sa kurirom se dogovorio da je preuzme naredni dan posle podne kada bude bio kod kuće, ali ga je dostavljač i narednog dana pozvao pre podne jer je već bio u Markovom naselju. I tako stona lampa ostade nepreuzeta, ali je od te lampe nastala ideja za Delivero aplikaciju.

Iz želje da se ovakva situacija ne ponovi, Marko je sa svojim kolegom Živkom počeo da razrađuje ideju koja bi ovakav problem rešila. Njihov cilj je da spoje sve kurirske službe koje posluju na teritoriji Republike Srbije, pružajući istu priliku svim pružaocima usluge. Želeli su da, modernizacijom logističkog pristupa, olakšaju proces slanja i primanja pošiljaka bez ograničenja na određene kurirske službe. Korisnik ima priliku da, u odnosu na cenu, sam odabere kurirsku službu koja mu najviše odgovara i zakaže usluge kurirske službe koje želi.

Kako aplikacija radi?

Kada kreirate nalog, unosite svoje podatke (podatke o pošiljaocu) koje aplikacija pamti. To znači da ne morate da unosite svoje podatke svaki put kada želite da pošaljete pošiljku. Sledeći korak podrazumeva unos težine Vaše pošiljke uz opciju fotografisanja iste kao dokazni materijal da je predata u urednom stanju, a zatim se pojavljuje spisak kurirskih službi koje možete da odaberete. Kurirska služba cenu usluge formira na osnovu težine pošiljke ili zone dostave, što je u aplikaciji jasno prikazano. Kurir kog ste odabrali će doći na Vašu adresu, tako da više nema potrebe za čekanjem u dugim redovima.

Takođe, 01. septembra je objavljena i aplikacija za kurirske službe Delivero Flight, koja će u simbiozi sa Delivero aplikacijom pružati ažurne podatke korisnicima, pomoću koje će korisnici moći da vide lokaciju svoje pošiljke uživo na mapi! Ovo je jedan od velikih koraka koje je logistika u našem regionu željno iščekivala.

Sve kurirske službe koje žele da postanu Delivero partneri i korisnicima pružaju najbolje logističko iskustvo, mogu da posete stranicu delivero.rs/partnerstvo i više se informišu o tome.

Rad Delivero tima možete pratiti preko njihovih društvenih mreža:

Facebook: https://www.facebook.com/delivero.rs

Instagram: https://www.instagram.com/delivero.rs

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/delivero-rs/