Kumho Tires ubrzano osvaja Evropu

Učinak Kumho Tire-a na veoma važnom evropskom tržištu nedavno je pokazao snažan rast.

Prodaja u prvom kvartalu 2023. porasla je za 92 odsto u odnosu na isti period prošle godine na 165 miliona evra (1. kvartal 2022: 86 miliona evra), dok su kvartalni podaci porasli za solidnih 15 odsto (4. kvartal 2022: 143 miliona evra). Koliko god ovi rezultati bili impresivni, kompanija ih posmatra kao samo prvu fazu u periodu održivih investicija za koje očekuje da će rezultirati stalnim rastom u regionu.

Kompanija planira da značajno poveća svoj tržišni udeo u Evropi kroz unapređenje konkurentnosti, proširenje prodaje originalne opreme i velika ulaganja u infrastrukturu.

Poboljšana konkurentnost – Kumhovi evropski istraživački i razvojni kapaciteti su sada dobro uspostavljeni, što mu omogućava da dizajnira i razvija sve konkurentnije proizvode za tržište. Nedavni dokaz ovoga uključuje ocene „DOBRO“ na testovima letnjih guma 2023. koje su sprovela uticajna imena kao što su Auto Bild, Sport Auto i ADAC. U budućnosti će doći do značajnog rasta Kumho proizvoda za rastući sektor električnih vozila, kao i dalje proširenje asortimana za putničke automobile, SUV, kombije i kamione za sve sezone.

Proširenje OE poslovanja – već etablirani dobavljač za evropske OEM proizvođače kao što su Mercedes-Benz, Renault, SEAT, Škoda i Volkswagen, pored vodećih korejskih proizvođača Hyundai i Kia (uključujući za 2022. Evropski automobil godine, Kia EV6) , Kumho je spreman da proširi svoj portfelj OE partnera u Evropi u narednih nekoliko godina kroz dugoročni održivi rast.

Ulaganje u infrastrukturu i ljude – Kumhove sve veće direktne prodajne operacije širom kontinenta zahtevale su povećanje kapaciteta za držanje zaliha, a njegovi skladišni kapaciteti su već prošireni u Nemačkoj i Velikoj Britaniji, a sledi još više. Da bi održao razvoj svoje organizacije za direktnu prodaju, Kumho kontinuirano ulaže u proširenje svog broja zaposlenih u skladu sa ukupnim rastom svog evropskog poslovanja

Komentarišući nedavni uspeh i planove za budućnost, predsednik Kumho Tire Europe GmbH, Gangseung ‘Toni’ Lee je rekao: „Naši najnoviji rezultati prodaje u Evropi su očigledno veoma ohrabrujući i čvrsti pokazatelji da naše poslovanje ide u pravom smeru, posebno kada se meri u kontekstu naših globalnih ciljeva održivosti. Naši planovi za dalji razvoj u regionu su veoma uzbudljivi i radujemo se što ćemo više o njima otkriti u narednim mesecima.”

izvor&foto: fleet.ie

Pročitajte i...