Konverzija električnog dostavnog vozila

Konverzija električnih kombija nudi dodatni kapacitet utovara za dodatnu efikasnost. Kompanija Dynamo Motor iz Velike Britanije, objavila je crteže i namere za svoju novu potpuno električnu konverziju dostavnog vozila za poslednju milju. Ovo će biti dodato u njegovu liniju nultih emisija zajedno sa popularnom proizvodnom konverzijom Dynamo Taxi.

U cilju rešavanja problema gradskog saobraćaja i zagađenja, Dynamo Motor Company je osmislila konverziju za svoj kombi sa kratkim međuosovinskim rastojanjem eDeliver 3 Maxus Van. Ovaj kombi nudi domet od 241 km sa jednim punjenjem baterije, koja se može napuniti do 80 posto za 45 minuta pomoću brzog punjača.

Dizajn podiže visinu krova i produžava zadnja vrata tako da ima isti teretni kapacitet kao kombi sa dugim međuosovinskim rastojanjem. Konverzija pruža kapacitet više od kapaciteta osnovnog kombija za 4,8 kvadratnih metara, što ga čini efikasnijim bez zauzimanja dodatnog prostora na putu. Ima ukupnu nosivost 860 kg.

Konverzija Dynamo Motor Company, dugačka 4.555 mm, široka 1.780 mm i visoka 2.245 mm, i dalje se uklapa u sve standardne parking prostore. Manji međuosovinski razmak znači da je lako manevrisati na putu, a proširena vrata olakšavaju utovar i istovar.

izvor&foto: electricdrives.tv

Pročitajte i...