Kompanija Polestar spremna je za dalji globalni rast

Polestar Automotive Holding UK Limited je podneo Izjavu o registraciji/zastupnici Komisiji za hartije od vrednosti i berze SAD („SEC“). Ova prijava je usledila nakon septembarske objave o nameri Polestar-a da se uvrsti na Nasdaq u vezi sa njegovom predloženom poslovnom kombinacijom sa Gores Gugenhajmom, Inc. (Nasdaq: GGPI, GGPIV i GGPIU). Očekuje se da će poslovna kombinacija biti zatvorena u prvoj polovini 2022.

Polestar nastavlja da ostvaruje svoje planove širenja tržišta i maloprodaje koji podupiru značajne ciljeve rasta u narednim godinama. Očekuje se da će švedska kompanija za električne automobile raditi na 30 tržišta do kraja 2023. godine, jer želi da poveća prodaju na 290.000 vozila do kraja 2025.

Polestar je osnovan kao novi, samostalni švedski proizvođač premijum električnih vozila 2017. Osnovan od strane Volvo Cars i Geely Holdinga, Polestar uživa specifične tehnološke i inženjerske sinergije sa Volvo Cars-om i kao rezultat toga ima koristi od značajne ekonomije obima.

Tomas Ingenlat, izvršni direktor Polestar-a, rekao je: „Pokrenuli smo ogroman rast od početka aktivnosti u punom obimu 2020. godine, podržan organskom ekspanzijom tržišta, jakim interesovanjem za naše nagrađivane modele Polestar-a i prednostima posle pandemije maloprodaje. Radujemo se daljem ubrzanju rasta širenjem našeg globalnog prisustva i nastavljanjem inovacija našeg portfelja proizvoda.

Polestar je započeo punu aktivnost sa 10 globalnih tržišta 2020. i danas je na putu na 14 tržišta. Širenje tržišta se nastavlja i u prvoj polovini 2022. planirano je da se Španija, Portugal i Irska pridruže evropskom tržištu, a Izrael planira da proširi prisustvo na Bliskom istoku.

Širenje Polestar-ovog globalnog maloprodajnog prisustva je takođe poraslo. Ukupno 86 Polestar maloprodajnih lokacija je sada otvoreno širom sveta, sa 40 na kraju 2020. Ove Polestar maloprodajne lokacije uključuju centar Polestar Spaces, lako dostupne Polestar destinacije van grada i Polestar centre za probnu vožnju.

Najnoviji dodaci uključuju objekte u Njujorku i Bostonu u SAD.

Polestar je nedavno povećao svoje globalne inženjerske sposobnosti širenjem centra za istraživanje i razvoj svetske klase u Velikoj Britaniji i povećao veličinu svog tima. Sadašnji 250-člani britanski tim se više nego udvostručio i nastaviće da se širi preko 500 ljudi u budućnosti.

Polestar, koji ima za cilj da proizvede zaista klimatski neutralan automobil do 2030. godine, takođe je primetio povećanje interesovanja koje se pripisuje lansiranju Polestar 2 potpuno električnog vozila u stilu krosovera.

Polestar 2 je imao preko 110.000 završenih probnih vožnji i do sada je dobio više od 50 nagrada.

Sa povećanjem prodaje i tako brzom ekspanzijom, pokazuje se da apetit za električnim automobilima sa nultom emisijom i dalje raste. Očekuje se da će ova tranzicija nastaviti da brzo raste, posebno pošto mnoge zemlje zabranjuju prodaju automobila i kombija na dizel do 2030. godine.

Nova tržišta i rast na našim postojećim tržištima podupiru naše kratkoročne ambicije obima. Dugoročno, ova ekspanzija će biti podstaknuta našim planom da lansiramo novi automobil svake godine u naredne tri godine. Ovo su temelji naše strategije brzog rasta.

Sa širenjem na postojeća i nova tržišta i planiranim dolaskom tri nova proizvoda, uključujući Polestar 3 električnih sportskih terenskih vozila (SUV), Polestar ima za cilj da poveća godišnju prodaju na 290.000 vozila do kraja 2025. godine.

izvor&foto: electricdrives.tv

Pročitajte i...