Kodiak Robotics i IKEA pokreću pilot autonomnih kamiona

Autonomni kamioni nastavljaju da da odjekuju kao velike vesti jer sve više kompanija ulazi na tržište. Ovo uključuje autonomne transportne kompanije i one kompanije koje žele da budu partneri sa autonomnim transportnim kompanijama.

Startup samovozećih kamiona Kodiak Robotics saopštio je da je započeo pilot program sa IKEA-om u Teksasu. Polukamion opremljen Kodiak-ovim sistemom autonomne vožnje svakodnevno isporučuje robu iz IKEA skladišta u blizini Hjustona do prodavnice u blizini Dalasa, udaljene otprilike 480 km.

Pomenuti kamioni imaju vozače, zadužene za bezbednost, ali ih upravlja Kodiakov sistem autonomne vožnje. Generalni direktor kompanije Kodiak Don Burnette je rekao da ovi kamioni ne zamenjuju vozače; umesto toga, žele da olakšaju život vozačima kamiona. „Usvajanje tehnologije autonomnog transporta može poboljšati kvalitet života vozača fokusiranjem na poslove lokalne vožnje koje najviše vole da rade“, rekao je Bernet.

 „Zajedno sa IKEA-om možemo poboljšati bezbednost, poboljšati uslove rada za vozače i stvoriti održiviji sistem transporta tereta.“

*foto: unsplash.com

Pročitajte i...

Leave a Comment