Kako luke mogu da koriste veštačku inteligenciju?

Izazov rukovanja sve većom količinom tereta na siguran, efikasan i ekološki prihvatljiv način jedno je od najvećih pitanja sa kojima se suočavaju logistička čvorišta i šira pomorska industrija, ali kako luke mogu da koriste veštačku inteligenciju za poboljšanje poslovanja?

Ne samo da više brodova uplovljava u luke, već i ta plovila postaju veća, zajedno sa količinom podataka koji se stvaraju i čuvaju.

Ti podaci su sami po sebi izazov, kao i pronalaženje najboljih načina za njihovo korišćenje. Luke češće gledaju na veštačku inteligenciju (AI) kao na put napred – ali šta je AI i kakva korist od luka?

Koje su ključne prednosti za luke?

AI transformiše transport na moru, na kopnu i u vazduhu. Ima potencijal da smanji ljudske greške, ubrza rad i smanji emisiju štetnih gasova. Međutim, sama AI je deo šireg procesa digitalizacije i poboljšanja lučkih operacija. AI kao koncept počeo je u finansijskom i uslužnom sektoru kao način poboljšanja tehnike prodaje, trgovine i na kraju, korisničke usluge.

Neke od najvećih svetskih luka, posebno Singapur, Roterdam i Hamburg, koriste iste AI alate za unapređenje poslovanja. Jedan od načina na koji se ovo poboljšava je izgradnja sistema za podršku odlučivanju zasnovan na prediktivnom modelu ponašanja. Koristi tehnike dubokog učenja za analizu podataka na daleko efikasniji način nego što bi to čovek ikada mogao.

Pored istorijskih podataka, ovo bi moglo uključivati i prepoznavanje slike i glasa. Ovaj deo gore pomenutog procesa naziva se mašinsko učenje (ML), što biste mogli nazvati „motorom“ AI.

Predviđanje budućnosti

Podaci se prikupljaju, organizuju i obrađuju; nakon toga, AI se koristi za uočavanje obrazaca u logističkom lancu i nudi detaljna vremena predviđanja kada će brodovi, kamioni i kontejneri stići do terminala, što omogućava veće planiranje.

Na primer, platforma AI može predvideti da je za 65% verovatnije da će kontejner koji napušta luku za šest nedelja nestati nego obično. Alternativni put se može naći i preporučiti u roku od nekoliko minuta.

Takođe se može koristiti za predviđanje budućih potreba za opremom, dugoročno korišćenje dvorišta, oštećenje kontejnera, broj poseta kapija i još mnogo toga.

Efikasnost i sigurnost su samo dve glavne prednosti AI u lukama i terminalima, druga, možda i veća, je ta što može okupiti zainteresovane strane u lancu snabdevanja.

Lučki ekosistem koji omogućava AI, a pokreće ga Port Community Sistems, mogao bi da poveća saradnju između različitih strana, kao što su lučke vlasti, vlasnici tereta, nezavisni dobavljači logistike itd., Jer će uskladiti njihove pojedinačne digitalne mape puta.

To bi zauzvrat moglo omogućiti obostrano korisne mogućnosti za poboljšanje efikasnosti i rezanje otpada, jer Port Community Sistems omogućavaju strankama da dele podatke i pružaju standardni interfejs za uvide, predviđanja i ograničenja omogućena pomoću AI.

Jasno je da AI ima veliki potencijal za upotrebu u lukama i terminalima, ali postoje pitanja kako se može koristiti.

Za ovo je najvažnije ono što će aspekti podataka, poput prepoznavanja slika ili robotike, u budućnosti biti najrelevantniji za terminale. Kao što je industrija videla sa automatizacijom, ne postoji postupak ili pristup koji odgovara potrebama svake luke ili terminala. Stoga, kada primenjuju AI alate na operacije, luke i terminali treba da budu svesni šta im tačno treba i gde najbolje može da se koristi tehnologija.

izvor: porttechnology.org

foto: porttechnology.org

Image by Jason Goh from Pixabay

Pročitajte i...