Još jedno preuređenje za Iveco Daily

Iveco nastavlja sa ažuriranjem svog vozila Daily. Za modelsku godinu 2024, ovo uglavnom uključuje novu kontrolnu tablu i obnovljene napore da se težina praznog vozila održi što je moguće nižom. Daily takođe dobija novi Iveco logo na rešetki.

Prva novina ovog Daily MI24 je ključna. Ili bolje rečeno transponder koji omogućava da se vozilo otvori i pokrene. Vozilo je u stvari okruženo različitim virtuelnim zonama, a dok vozač ulazi u jednu od ovih zona sa transponderom na sebi, vozač mora da bude u vozilu sa svojim transponder za pokretanje vozila. Isti princip važi i kada vozač napusti svoje vozilo, što će, na primer, biti veoma praktično za dostavljače paketa.

Komandna tabla je takođe potpuno nova i nudi nove otvorene pregrade za skladištenje, dobro definisane prostore za mobilne uređaje, USB A+C module i novi indukcioni punjač. Komandna tabla, sa svoje strane, ima ekran od 10,25 inča koji se može konfigurisati i novi multimedijalni ekran u boji od 10 inča u centralnom delu kontrolne table. Iveco Driver Pal glasovna kontrola (koja se oslanja na Alexa tehnologiju) i Tom Tom Live navigacija su očigledno zadržane.

Konačno, Daily je sada opremljen novim sigurnosnim sistemima koje zahtevaju evropski propisi, ali oni povećavaju nosivost za nekoliko kilograma. Da bi kompenzovao ovu dodatnu težinu, Iveco je stoga smanjio određene elemente u šasiji i vešanju, ali takođe nudi ‘lagani’ komplet koji uključuje zadnje vešanje od kompozitnih materijala sa jednim krilom i rezervoar od samo 40 litara, ukupno, za dobijanje oko dvadeset kilograma nosivosti u poređenju sa modelom iz 2023.

izvor&foto: transportmedia.be

Pročitajte i...