Jeep Wrangler inspirisan „Parkom iz doba jure“

Nakon svog filmskog debija u leto 1993. godine, „Park iz doba jure“ je neizbrisivo urezao nesavladive slike rezonantnih T-reksa i lukavih Velociraptora u psihu bioskopskih posetilaca.

Za određene entuzijaste, međutim, glavne atrakcije nisu bile samo kolosalna praistorijska stvorenja, već i niz vozila koja izazivaju strahopoštovanje – od karakterističnih autonomnih Ford Explorera ukrašenih prugama do Jeep Wrangler YJ opremljenih tamno-crvenim točkovima i odgovarajućim „JP“ livrejama. Trenutno, Jeep pokreće stilsku konfiguraciju pod uticajem inauguracionog bioskopskog opusa, omogućavajući ljubiteljima da se urone u svoje negovane snove.

U znak sećanja na prekretnicu od tri decenije od debija originalnog filma, Jeep slavi suštinsku ulogu koju je odigrao Wrangler YJ Sahara iz 1992. kroz svoj roman Jurassic Park paket. Ova sveobuhvatna ponuda uključuje oznake na vratima, grafičke motive koji ukrašavaju bočnu stranu haube i numeričke oznake na sredini haube, otvorima na prednjim blatobranima i ručki na vratima prtljažnika. Štaviše, nabrojani umetak menjača sa natpisom „T rex” je uključen, dok poznavaoci imaju opciju da uz dodatnu naknadu nabave umetak za menjač menjača ukrašen teksturiranim travnatim ostrvom.

Paket Jurassic Park dostupan je u dve različite varijante — jedna obuhvata umetak menjača prenosne kutije, a druga bez njega. Prva konfiguracija košta 550 dolara, dok druga zahteva 650 dolara. Jeep je pomno pripremio ograničenu seriju od 100 paketa, od kojih se svaki odlikuje jedinstvenim numerisanjem, koji će se ekskluzivno prodavati preko veb stranice Graphic Studio. Pedantno izrađene nalepnice su dizajnirane da neprimetno prilagode sve Gladijatore i Wranglere generacije JL proizvedene između 2018. i 2024. godine.

Neosporno je da Jeepov sveže iskovani paket izgleda Jurassic Park možda neće naći univerzalnu privlačnost, što delimično objašnjava odluku kompanije da proizvodi relativno malu količinu. Iako se uzdržavamo od sugerisanja njegove instalacije na našim svakodnevnim putnicima, očigledno je da entuzijasti džipa uživaju u umetnosti personalizovanog prilagođavanja. Stoga, za odane pristalice Parka iz doba Jure koji spadaju u ovu demografsku kategoriju, naša gorljiva nada je da će paket vernije odražavati otelotvorenje vozila prikazano u kinematografskom remek-delu.

YJ Wrangler prikazan na gore pomenutim slikama predstavlja autentičnu reprodukciju koju je pedantno izradio Razorfli Studios, preduzeće sa sedištem u Severnoj Karolini, specijalizovano za izbirljive replike amblematskih filmskih automobila. Značajni aspekti uključuju tamno-crveno obojene točkove koji dopunjuju koordinirajuće trake na telu, kao i upadljivu svetlosnu traku, vitlo i CB antenu. Nažalost, ovi ukrasi nisu deo Jeepovog grafičkog paketa. Doduše, iako bi uključivanje takvih karakteristika moglo podići cenu, čvrsto verujemo da bi iskustvo pilotiranja Wranglerom slično onom koji je nadmašio T-reksa u Spilbergovom originalnom opusu bilo nedvosmisleno neprocenjivo.

izvor&foto: tracednews.com

Pročitajte i...