Jaguar, NTT se udružuju sa tehničkom grupom radi softvera IOTA Acces

Berlinska tehnološka grupa IOTA saopštila je u sredu da se udružila sa nekoliko velikih kompanija širom sveta, kao što su Jaguar Land Rover i NTT Data, u lansiranju softvera koji će potrošačima omogućiti daljinski pristup i kontrolu predmeta poput automobila i uređaja.
Softver, nazvan IOTA Access, odobrava i ukida uslovni pristup fizičkih uređaja od strane pojedinaca, osim korisnika.
IOTA, koja je specijalizovana za tehnologiju sličnu blockchain-u – udružila se sa britanskim proizvođačem luksuznih automobila Jaguar Land Rover Automotive Plc, evropskim proizvođačem čipova STMicroelectronics i japanskim NTT Data, da bi pokrenula IOTA Access, navodi se u saopštenju.
Globalne kompanije istražuju blockchain aplikacije kako bi pronašle različite načine na koje mogu da iskoriste tehnologiju koja odgovara njihovim potrebama.
Jaguar Land Rover potvrdio je partnerstvo sa IOTA-om u sredu e-poštom Rojtersu. Reuters je takođe kontaktirao NTT putem e-pošte, ali nije dobio odgovor.
Proizvod će biti ugrađen u Jaguar vozilima, jer britanski proizvođač automobila ima dugogodišnje partnerstvo sa IOTA-om.
Koristeći Jaguar kao primer za ovaj novi softver, potrošači bi mogli daljinski da pristupe gepeku, na primer, kako bi komšiji omogućili da u njega stavi paket koji je isporučen.
STMicroelectronics je obezbedio hardver kao što su mikrokontroleri koji omogućavaju pristup pametnim uređajima, dok je NTT pomogao u razvoju tehnologije.

izvor@foto: carsifu.my