Izgradnja najvećeg evropskog postrojenja za zeleni amonijak

Sa A.P. Moller – Maersk-om kao jednim od saradnika, Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) predstavio je planove za uspostavljanje najvećeg evropskog proizvodnog pogona zelenog amonijaka. A.P. Moller – Maersk je u potrazi za brodskim gorivima budućnosti, a zeleni amonijak je jedna od tri preferirane vrste goriva.

Objekat Power-to-X koji se nalazi u Esbjergu na danskoj zapadnoj obali pretvoriće energiju iz vetroturbina u zeleni amonijak. Zeleni amonijak proizveden u postrojenju poljoprivredni sektor može koristiti kao zeleno đubrivo, a brodarska industrija kao zaista održivo zeleno gorivo.

AP Moller – Maersk, zajedno sa danskim kompanijama Arla, Danish Crown, DLG i DFDS, potpisao je memorandum o razumevanju, obavezujući se da će raditi na realizaciji uspostavljanja postrojenja, kao i na podršci preuzimanju zelenog amonijaka iz postrojenja. nakon što je spreman za isporuku na tržište.

Henriette Hallberg Thigesen, izvršna direktorka kompanije Fleet & Strategic Brands, A.P. Moller – Maersk je prokomentarisala: „Postoji istinski osećaj hitnosti za suzbijanje emisija u brodarstvu, a mi moramo da razvijemo skalabilna goriva koja su neutralna ugljenikom. Stoga ovaj projekat pozdravljamo kao važan razvoj nabavke zelenim amonijakom u budućnosti. U kompaniji A.P. Moller – Maersk najavili smo da ćemo do 2023. godine na vodi imati svoj prvi brod sa neutralnim ugljenikom – sedam godina pre roka. Ovaj brod će raditi na metanolu neutralnom od ugljenika. Ipak, zeleni amonijak smatramo perspektivnom opcijom za brodska goriva, a motor sa amonijakom sa dva goriva je u fazi izrade. Optimistični smo da će amonijak, zajedno sa mešavinama metanola i alkohola i lignina, u budućnosti napajati posude Maersk “, nastavila je.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...