Izdradnja tunela Fehmarnbelt

U toku je izgradnja tunela Fehmarnbelt, koji će povezati Nemačku i Dansku. Sa 18,2 km, tunel Fehmarnbelt biće najduži podvodni tunel na svetu i za vozila i za vozove. Od Danske do Nemačke trebaće samo deset minuta vožnje automobilom i sedam minuta vozom. Tunel će biti završen 2029. Građevinski konzorcijum Femern Link Contractors započeo je građevinske radove na 18 kilometara dugom tunelu ispod Fehmarnbelt-a 1. januara 2021. virtuelnom ceremonijom probijanja tla. Ovo je označilo početak izgradnje samog uronjenog tunela, kao i pripadajućeg portala tunela i rampi.

Tunel Fehmarnbelt sastojat će se od autoputa sa četiri trake i dve elektrificirane šinske pruge. Trenutno je potrebno četiri i po sata vozom od Hamburga do Kopenhagena i deset sati vozom između Stokholma i Hamburga. Kada se završe tunel Fehmarnbelt i nadogradnja železničke infrastrukture sa obe strane veze, vreme putovanja će se smanjiti za dva sata. Takođe će biti daleko češćih polazaka na ruti.

Posle 25 godina planiranja, došao je dan kada su hiljade stranica analiza i izveštaja postale gradilište. „Jedan od najvećih građevinskih radova u istoriji Danske sada može da počne“, rekao je danski ministar saobraćaja Benni Engelbrecht na početku građevinskih radova. „Mnogo hiljada zaposlenih imaće stalno radno mesto u Rødbihavnu u narednih 8 i po godina.“

Elementi tunela

Jedan od prvih koraka je uspostavljanje fabrike tunelskih elemenata u Rødbiu za proizvodnju 89 čelično ojačanih betonskih elemenata i portala tunela na Lollandu. Postoje dve vrste elemenata tunela: 79 standardnih elemenata i 10 specijalnih elemenata. Specijalni elementi imaće poseban “podrum” za mašine, što će olakšati proces izgradnje i održavanje gotovog tunela. Elementi tunela proizvodiće se industrijskom šaržnom proizvodnjom, što će znatno uskladiti postupak.U proleće 2020. godine, Fehmarn Belt Contractors (FBC), koju čine holandske građevinske kompanije Boskalis i Van Oord, već su započeli izgradnju radne luke. Luka će se koristiti za otpremu velikih količina građevinskog materijala koji će se koristiti za izgradnju, kao i za vuču gotovih elemenata tunela do Fehmarnbelt-a. Tokom 2021. godine, FBC će moći započeti izgradnju radne luke u Puttgarden-u na nemačkoj strani i iskopavanje olučnog kanala za elemente tunela ispod morskog dna u Fehmarnbelt-u.

U morskom dnu

Podvodni tunel biće sigurno postavljen ispod morskog dna, zaštićen od sidra i sudara brodova. Svaki gotovi element tunela okačen je na sofisticirane potopne pontone i na svakom kraju će biti zaptiven vodonepropusnim čeličnim pregradama kako bi unutrašnjost elementa bila potpuno suva. Oni takođe osiguravaju da će otprilike 73.000 hiljada tona plutati, čak i uz njegovu ogromnu težinu. U principu, svaki plutajući element je poput velikog, šupljeg, vazduhom ispunjenog trupa broda.

Pripremljeni elementi tunela potom se ubacuju u posebno dizajnirani bazen u blizini fabrike. Odavde će element izvlačiti četiri tegljača do Fehmarnbelt-a i postaviti ga na svoje mesto. Ovde će element biti pažljivo spušten u iskopani rov na morskom dnu. Sa navigacionog mosta pontona moguće je fino podesiti položaj elementa u vodi i kontrolisati potapanje.

Prvi element tunela sa svake strane pojasa biće povezan sa objektom portala koji će povezivati obalu i more. Novi elementi će se zatim povezati dok se tunel ne bude mogao montirati posebnim elementom u sredini Fehmarnbelt-a. Elementi će biti prekriveni šljunkom, peskom i kamenom dok su povezani. Gornji sloj kamena biće više-manje u ravni sa postojećim podmorjem.

izvor: railtech.com; femern.com

foto: railfreight.com

video: youtube