„Iz Rusije s ljubavlju“ – električna vozila MOSKVIČ

Električni automobil Kama se razmatra kao platforma za električna vozila Moskvič, koja će se proizvoditi u bivšoj fabrici Renault u Moskvi (preimenovanoj u Fabriku Moskvič).

Kako navodi list Vedomosti, pozivajući se na svoje izvore, električna vozila na ovoj platformi će se proizvoditi u punom ciklusu u fabrici Moskvič od 2024. godine, ali još uvek nema konačne odluke o tome.

Kamaz i Vlada Moskve potpisali su 6. jula sporazum o saradnji u razvoju putničkih automobila i proizvodnji domaćih električnih vozila. Kamaz će biti tehnološki partner projekta. Izrađena je i mapa puta za stvaranje jedinstvene ruske platforme vozila na kojoj će se razvijati modelna linija domaće industrije putničkih automobila. Do kraja 2022. trebalo bi da bude proizvedeno oko 600 vozila, od kojih 200 sa elektromotorima.

U 2023. kompanija će proizvesti najmanje 50 hiljada automobila, a 2024. godine – 100 hiljada. Izlazni broj električnih vozila Moskvič biće 10 do 20 hiljada. Puni proizvodni ciklus sa zavarivanjem i farbanjem karoserije planiran je za 2024. Planirano je da se proizvodi pet modela pod brendom Moskvič: četiri krosovera i jedan sedan.

izvor&foto: rusautonews.com

Pročitajte i...