IVECO će isporučiti 2.000 novih eDAILY-a za Petit Forestier

IVECO će isporučiti 2.000 eeDAILY šasijskih kabina, koje će biti opremljene rashladnim karoserijama od strane proizvođača karoserija Lecapitaine. Isporuka prvih 200 vozila planirana je za 2023. godinu.

Na IAA Transportation na Hanover Messe-u, rukovodioci IVECO-a i Petit Forestier Group, evropskog lidera u iznajmljivanju i lizingu vozila sa hladnjačama, potpisali su Memorandum o razumevanju za nabavku 2.000 eDAILY šasija kabina, sa isporukom prvih 200 planiranih za 2023.

Vozila će biti opremljena rashladnim karoserijama od strane proizvođača karoserija Lecapitaine, podružnice u potpunom vlasništvu Petit Forestier-a, a vozila sa hlađenjem eDAILY će se pridružiti opsežnoj floti Petit Forestier-a za iznajmljivanje, unapređujući njen energetski prelazak na električni pogon.

Komentarišući najavu Luca Sra, predsednik poslovne jedinice za kamione, Iveco Group je izjavio: „Danas je važna prekretnica u dugogodišnjem partnerstvu između IVECO-a i Petit Forestier-a. Uvek smo delili duboko ukorenjenu posvećenost održivosti i inovativni pristup energetskoj tranziciji. Petit Forestier nam se pridružio na našem putu ka zelenom transportu od ranih dana, prelazeći na naša vozila na prirodni gas kada je to bilo jedino zrelo rešenje koje je odmah bilo dostupno. Danas, oni čine sledeći korak sa nama kao rani korisnici našeg potpuno novog eDAILY-a. Današnja najava je svedočanstvo vere Petit Forestier-a u IVECO kao partnera u pioniru energetske tranzicije u sektoru hladnog lanca.”

Leonard Forestier, predsednik Petit Forestier Group, dodao je: „Budućnost transporta hladnjačama biće zelenija i jednostavnija! Posvećen kretanju ka energetskoj tranziciji, Petit Forestier stalno razvija svoju ponudu vozila sa hlađenjem na alternativnu energiju. Radimo ruku pod ruku sa našim partnerima, kako bismo našim kupcima pružili inovativna rešenja koja odgovaraju ekološkim izazovima. Danas smo ponosni što smo u partnerstvu sa IVECO-om da promovišemo eDAILY, električni blizanac Daily-a, koji je već veoma cenjen zbog svojih performansi, i da našim klijentima ponudimo prioritetni pristup ovoj sjajnoj inovaciji. Ovo je ključna prekretnica u energetskoj tranziciji lanca snabdevanja rashladnim uređajima!“

Već 2023. godine, kupcima Petit Forestier-a koji posluju na teritoriji Evropske unije, Velike Britanije i Švajcarske biće ponuđen prioritetni pristup iznajmljivanju eDAILY-a. Raspoloživa flota, koja se u početku sastojala od 200 vozila, dostići će ukupno 2.000 do 2026. godine.

Kupci Petit Forestier-a će na taj način dobiti pristup robusnosti, pouzdanosti, svestranosti, nosivosti i performansama Daily-a, koji je istaknut u floti operatera za iznajmljivanje. eDAILY je njegov „električni blizanac“, koji održava prepoznatljivu snagu ovog legendarnog asortimana. eDAILY isporučuje performanse poput dizela sa autonomijom do 400 km u gradskom ciklusu i ima nosivost i kapacitet vuče jedinstvene u segmentu.

izvor&foto: fleet.ie

Pročitajte i...