IRU postavlja taksi u središte pažnje

Uz podršku svojih članova, IRU je pokrenuo kampanju na društvenim mrežama, support4taxi, sa operaterima i vozačima iz Nemačke, Irske, Rumunije i Španije, koji su izrazili zabrinutost zbog budućnosti svog sektora.
Prema pisanju sajta iru.org, mnoge zemlje su ponovo zaključane nakon trećeg talasa COVID-19 i taksi operatori su ponovo ukazali na to kako im se prihodi rasipaju. S tim u vezi, prenosimo vam iskustva i komentare taksista navedenih zemalja: „Naše poslovanje se smanjilo za više od 70%“, kaže Ruben, taksista iz Madrida.
Ograničenja u održavanju javnih skupova i događaja, putovanja i zatvaranje niza šopova i radnji, koji nisu neophodni za redovne životne aktivnosti, dramatično su smanjili potražnju za taksi uslugama.
Iako su mnoge vlade odlučile da taksiji treba da nastave da rade uprkos smanjenoj potražnji, posebno za prevoz radnika koji nemaju drugu alternativu za prevoz, malo njih pruža dovoljnu finansijsku podršku sektoru. „To je trenutno borba za opstanak. Bez vladine podrške naš posao će propasti ”, kažu taksisti Mustafa i Bartlomiej iz Hamburga.
Operatori taksija i rent-a-car automobila uložili su značajne napore kako bi osigurali bezbednost putnika, uključujući dezinfekciju, obnavljanje vozila i redovnu ventilaciju. Ali kupci su i dalje retki. „Preduzeli smo mere da osiguramo zdravlje naših putnika, što je podrazumevalo značajna ulaganja sa naše strane. Ali imamo vrlo malo kupaca: poslovanje nam je opalo za 80% “, kaže rumunski taksista Ioan.
Kampanja IRU-ovih društvenih medija javno je prihvaćena, što je dokaz pozitivne reputacije taksi industrije.

izvor: iru.org;

foto: pixabay.com