Instacart pokreće uslugu dostave u trajanju od 30 minuta

Instacart se obogatio isporukom istog dana, ali kompanija priznaje da treba da ponudi još brže opcije, jer se suočava sa promenljivom potražnjom potrošača i brzom konkurencijom. Vlastita istraživanja pokazuju veliku potražnju za narudžbama sa zahtevima za manje od dva sata.

Kompanijska 30-minutna usluga povećava svoje najbrže dostupno vreme isporuke za 15 minuta i poklapa se sa prosečnim vremenom ispunjenja koje nudi online usluga Gopuff, koje veoma brzo raste i trenutno posluje u više od 650 američkih gradova.

Instacart testira 30-minutnu uslugu kao deo svog partnerstva za isporuku sa 7-Eleven, koji obuhvata skoro 6.000 prodavnica, od prošlog avgusta, rekao je portparol kompanije. Ovo je prvi put da se 30-minutna usluga nudi iz prehrambenih prodavnica, a opcija će obuhvatati i čitav asortiman robe.

Usluga od 30 minuta pokrenuta je u četvrtak iz više od 300 prodavnica, uključujući Ralphs, Safeway, Sprouts Farmers Market i Stater Bros. U međuvremenu su rokovi isporuke od 45 i 60 minuta bili dostupni na odabranim lokacijama i sada se šire na neodređenu broj dodatnih tržišta.

Nudeći bržu uslugu, Instacart iskorištava svoju najveću prednost u ratovima e-trgovine sa prehrambenim namirnicama – svojom masovnom radničkom snagom i vezama sa više od 600 maloprodaja širom SAD-a. Dok maloprodaje nastavljaju da procenjuju svoj odnos sa kompanijom za e-trgovinu, Instacart se nada da će ga brzo ispunjenje usluge dostave na poslednjoj milji učiniti neophodnim partnerom.

*izvor: supplychaindive.com; foto: supermarketnews.com, unsplash.com