InPost Group i Vinted pokreću evropsko partnerstvo za isporuku e-trgovine

InPost Grupa je potpisala petogodišnji ugovor o partnerstvu sa Vinted-om kako bi postala jedan od njihovih partnera za otpremu širom Evrope. Usluga će se pružati pod brendom InPost u Velikoj Britaniji, Poljskoj i Italiji, a pod Mondial Relay-om u Francuskoj, Belgiji, Holandiji, Portugalu i Španiji.

Sporazum podrazumeva korišćenje InPost-ove ekstenzivne prekogranične mreže od 35.000 lokacija za dostavu van kuće, širom Evrope.

U Velikoj Britaniji, partnerstvo znači da prodavci Vinted-a mogu ostaviti pakete u jednom od preko 3.000 ormarića širom zemlje za dalju isporuku do kuće kupaca.

Partnerstvo ima za cilj da omogući lakši i beskontaktni prenos paketa za prodavce polovne robe, omogućavajući im da ih uklope u svoj svakodnevni život.

 „Ovo je naše prvo panevropsko partnerstvo za isporuku, koje uključuje svih osam tržišta na kojima smo prisutni, i uvereni smo da je ovo samo početak“, rekao je izvršni direktor InPost-a Rafal Brzoska.

Panevropsko partnerstvo će se razlikovati u zavisnosti od tržišta, na primer u Poljskoj Vinted kupci će takođe moći da primaju svoju kupljenu robu iz ormarića; nudeći ekonomičnu, zgodnu opciju koja im omogućava da dobiju svoje željene proizvode u vreme koje im odgovara – umesto da čekaju kod kuće da prime pakete.

Pored uštede troškova u odnosu na kućnu dostavu, isporuka do ormarića za automatizovane paketne mašine (APM) i na druge lokacije, smanjuje emisiju CO2 za čak dve trećine u gradovima, u poređenju sa uslugama od vrata do vrata.

*izvor: trans.info; foto: inpost.pl

Pročitajte i...