Inovacije na polju pametnih rashladnih vozila

IoT (Internet of Things) tehnologija, poznatija kao Internet stvari ili kao Internet inteligentnih uređaja, predstavlja višeslojnu tehnologiju koja omogućava jednostavno obezbeđivanje, upravljanje i automatizaciju većeg broja uređaja, korisnika, aplikacija i servisa na Internet mrežu.
U osnovi, IoT platforma povezuje vaš hardver, koliko god raznolik bio, u tzv. oblak, korišćenjem fleksibilnih opcija povezivanja, sigurnosne mehanizme preduzeća i širokog sprektra mogućnosti obrade podataka. Za programere, IoT platforma pruža skup karakteristika spremnih za upotrebu koje znatno ubrzavaju razvoj aplikacija za povezane uređaje, ujedno brinući se o prilagodljivosti i kompatibilnosti različitih uređaja.

Ovako opsežna definicija ide u prilog širokoj primeni IoT tehnologije, koja svoje mesto nalazi u mnogim granama privrede, upravama, trgovini, pa i u zdravstvu, obrazovanju kao i u našim domaćinstvima.

IoT tehnologija i logistika – rešenje za daljinsko/online nadgledanje rashladih vozila

Sa sve većom potražnjom za rešenjem za pametniju hladnjaču, logistika hladnih skladišta i industrija transporta bili su ključna snaga uspona IoT tehnologije u ovoj oblasti. Takođe, u poređenju sa mnogim drugim slučajevima korišćenja IoT tehnologije, „pametne“ logističke operacije u ovom delu logistike pokazuju brži ROI i rade izvanredan posao u smislu smanjenja osnovnih složenosti upravljanja, koji muče veliki broj kompanija iz različitih oblasti poslovanja.

Ono što nudi SylCloud Tehnologija, kao inovativni provajder za IoT platforme, jeste integracija IoT rešenja sa postojećim logističkim rashladnim sistemima, odnosno hladnjačama, i softverom za upravljanje teretom. Kako bi se pružio nov način uvida u analizu temperature kontejnera, potrošnje goriva, dolasku, odlasku, ovlašćenom kretanju itd. Kako bi se poboljšala konkurentska prednost poslovanja i pružila podrška u poboljšanju korisničkog iskustva, a takođe smanjili gubitak u tranzitu, pogrešne rute, propusti usled nepravilnog rukovanja, krađe i ostalo, Syl Tehnologija pruža inovativno rešenje za primenu rashladnih vozila u oblasti robe široke potrošnje, tzv. “hladnom” lancu snabdevanja i kontejnerizovanim hladnjačama.

Praćenje hladnjača

 1. Lokacija i status u realnom vremenu,
 2. Brzina / Alarm velikom brzinom,
 3. Vremena praznog hoda,
 4. Neovlašćene provizije,
 5. Sigurnost;

Tehnički parametri

 1. Temperatura okoline,
 2. Temperatura u hladnjači,
 3. Parametri rada rashladnog sistema,
 4. Nadzor nivoa rezervoara za hlađenje goriva,
 5. Pređeni put,
 6. Integracija sa hladnim skladištenjem,
 7. Otkrivanje grešaka,
 8. Utvrđivanje odgovornost osoblja,
 9. Status baterije,
 10. Status kompresora,
 11. Broj radnih sati kompresora,
 12. Status vrata;

Održavanje flote

 1. Planiranje rasporeda održavanja,
 2. Istorija otklanjanja kvarova,
 3. Dostupnost rezervnih delova u radionici,
 4. Dostupnost rezervnih delova putem OEM softvera

Pročitajte i...