Inmarsat i We4Sea potpisuju sporazum o ubrzavanju upotrebe digitalnih alata

Britanski Inmarsat i holandska kompanija za praćenje performansi We4Sea, potpisali su sporazum o ubrzavanju upotrebe rešenja za digitalnu vidljivost, kao što su Fleet Data i Fleet Connect.

Najava se poklapa sa vestima o prvoj saradnji We4Sea-Inmarsat kako bi se obezbedilo prihvatanje, širom flote, veb usluge praćenja performansi plovila, zasnovanoj na We4Sea.

„Koristeći platformu zasnovanu na IoT-u, We4Sea se pokazao sposobnim da pruži merljiva poboljšanja performansi, čak i kada se povezuje sa samo osam standardnih brodskih skupova podataka.

Brodovlasnik teških dizalica Roll Group uspešno je isprobao prednosti alata za upravljanje performansama broda zasnovanog na oblaku nakon dvostruke instalacije Fleet Xpress sa ugrađenom Fleet Data IoT platformom.

Marko Kristoforo Kamporeale, šef Maritime Digital-a, Inmarsat, na ovu temu istakao je sledeće: „Kombinacija besplatnih podataka flote i testiranja aplikacija bez rizika pružiće„ prekretnicu “za pomorsku digitalizaciju.

„Ovo je prvi primer IoT-a postavljenog za budućnost brodova koji vlasnicima omogućava da istražuju digitalizaciju bez posvećenosti.

„U ovom slučaju, We4Sea ispitivanja na RollDock Star i RollDock Storm pomogla su u optimizaciji brzine i efikasnosti generatora što je dovelo do značajnog smanjenja potrošnje goriva.“

Varijacije sa Digital Twin i brodskim podacima označene su kao potencijalne neefikasnosti kojima je potrebno izveštavanje o akciji ili ispravci. U skladu sa ugovorom o sertifikovanom dobavljaču aplikacija, We4Sea analitika u oblaku koristi namenski propusni opseg podataka flote da bi obezbedila neprekidnu komunikaciju na kopnu ili na zahtev putem interfejsa za programiranje aplikacija.

Michiel van der Knaap, direktor flote, Roll Group, rekao je: „Rešenje Ve4Sea i Inmarsat poboljšava naše mogućnosti praćenja i povećava efikasnost komunikacije sa brodovima. Na ovaj način možemo da nastavimo da investiramo i unapređujemo naša najsavremenija plovila. “

Dan Veen, osnivač i izvršni direktor We4Sea, takođe je prokomentarisao: „Mnogi vlasnici shvataju da njihova plovila treba da budu povezana na internet, ali i dalje razmišljaju u smislu daljinskog nadzora zasnovanog na konvencionalnoj povezanosti.

„Oduševljeni smo što je naše rešenje sada dostupno pod uslovima Inmarsatovog sertifikovanog programa primene (CAP).

„Uspostavivši naše rešenje na kontejnerskim brodovima, brodovima za rasuti teret i teškim brodovima, sada smo u velikoj fazi.“

*izvor: porttechnology.org; foto: unsplash.com

Pročitajte i...