ICTSI se prijavljuje na blockchain platformu

International Container Terminal Services, Inc. (ICTSI) potpisao je ugovor o povezivanju svojih 31 terminala sa TradeLens platformom.
Povezivanje sa TradeLens, blockchain platformom koju su zajednički razvili IBM i Maersk, omogućava svim ICTSI terminalima dozvoljeni pristup tačnim informacijama o kretanju tereta znatno pre dolaska brodova.
Praćenje kontejnera mrežnom razmenom podataka omogućava efikasno planiranje sredstava za sve uključene entitete koji koriste podatke u skoro realnom vremenu kako bi stvorili vidljivost podataka od početka do kraja. Koristeći najsavremeniju platformu podataka o preduzećima, ICTSI će upravljati jedinstvenom globalnom vezom TradeLens koja će omogućiti brze inovacije i poboljšanje usluga u partnerstvu sa TradeLens.

Mi sada testiramo sistem i prenosimo informacije o utovaru i pražnjenju tereta, vezivanju brodova na blokchain platformu. Nakon potpune integracije sistema, moći ćemo da optimizujemo rad sa regulatornim vlastima, poboljšamo vidljivost naših terminala kao i da primamo ažuriranja od pomorskih prevoznika na mreži “, kaže Brian Hibbert, potpredsednik i šef ICTSI-a za informacije.

Pokrenut 2018. sistem TradeLens sada uključuje više od 175 organizacija – koji se prostiru na više od 10 okeanskih nosača i obuhvataju podatke iz više od 600 luka i terminala. Već je pratila 30 miliona pošiljaka kontejnera, 1,5 milijardi događaja i otprilike 13 miliona objavljenih dokumenata.

Širenje geografskog opsega platforme pojačano je dodavanjem ICTSI-a i pruža nove mogućnosti učesnicima TradeLens-a dok se sistem nastavlja brzo širiti. Oduševljeni smo što ćemo pozdraviti ICTSI i sa nestrpljenjem očekujemo stvaranje novih načina rada za brodare i primatelje koji indirektno koriste njihove usluge “, rekao je Thomas Sproat, direktor za razvoj mreže TradeLens.

izvor@foto: globalcargoinsight