Hyundai SEVEN Concept

Kompanija Hyundai Motor Company otkrila je SEVEN, koncept novog sportskog električnog vozila (SUEV) brenda na AutoMobility LA. Ovaj koncept električnog SUV-a koji biće izložen na Hyundaijevom štandu u Kongresnom centru LA od 19. do 29. novembra.

Koncept SEVEN otvara novo poglavlje za brend IONIQ. Ove diferencirane dizajnerske i tehnološke inovacije daju prioritet vrednostima kupaca u odnosu na industrijske norme. SEVEN je takođe predstavljanje Hyundai-jeve posvećenosti neutralnosti ugljenika do 2045. godine.

Hose Munjoz, predsednik i izvršni direktor Hyundai Motor North America, rekao je: „Koncept SEVEN demonstrira Hyundai-jevu kreativnu viziju i napredni tehnološki razvoj za našu budućnost elektrificirane mobilnosti. Njegov inovativni unutrašnji prostor, ekološki prihvatljiv pogonski sklop i najsavremenije tehnologije za bezbednost i udobnost otkrivaju uzbudljivu budućnost za Hyundai SUV kupce.”

Koncept električnog vozila SEVEN, kao što je brend nedavno lansiran IONIQ 5 električni krosover, izgrađen je na Hyundai Motor Groups Electric-Global Modular Platform (E-GMP), namenskoj arhitekturi električnog vozila na baterije. E-GMP-ovo dugo međuosovinsko rastojanje i ravan pod platforme omogućavaju potpuno novu klasu vozila koja kupcima nudi nova iskustva.

Hyundai-jev SEVEN koncept ima aerodinamičan oblik sa niskom prednjom ivicom haube, jednom aerodinamičnom linijom krova i izduženim međuosovinskim rastojanjem. Međuosovinsko rastojanje od 3,2 metra gura točkove ka spolja kako bi se međuosovinsko rastojanje što je više moguće produžilo.

Ovo u kombinaciji sa ravnim podom omogućava Hyundai-ju da istraži alternativu tradicionalnom rasporedu sedišta zasnovanom na redovima, stvarajući fluidniji raspored enterijera. Vrata vagona bez stubova nude veliki ulaz za otkrivanje prijatnog enterijera sa potpuno novom dimenzijom prostora. Ovo otvara nove mogućnosti za opremanje enterijera poput premium salona.

Vozačevo sedište ima kontrolnu šipku koja se može uvlačiti koja se sakriva kada se ne koristi. Bez potrebe za uobičajenom opremom za vozača, ultra tanak kokpit i integrisani ekrani stvaraju iskustvo poput salona.

Raspored sedenja je za razliku od tradicionalnih terenskih vozila, sa okretnim ležaljkama i zakrivljenom klupom. Aranžman se može prilagoditi u zavisnosti od režima vožnje koji kontroliše vozač ili autonomne vožnje. Kao što ime govori, ovaj električni automobil može da primi do sedam osoba.

Koncept ima panoramski krovni ekran koji ne samo da prikazuje različite sadržaje na osnovu ukusa putnika, već i menja ukupnu unutrašnju atmosferu i pruža maksimalno osvetljenje.

Hyundai se takođe fokusirao na korišćenje različitih ekološki prihvatljivih materijala, a istovremeno nudi higijenske karakteristike koje vode u segmentu, kao što su higijenski sistem protoka vazduha i sterilizacija ultraljubičastim zračenjem (UVC).

Higiene Airflov Sistem je inspirisan sofisticiranim upravljanjem protokom vazduha u putničkim avionima. U svom vertikalnom režimu, vazduh se usisava kroz ugrađene usisnike za vazduh u krovnim šinama iz kojih vazduh putuje odozgo prema dole i izvlači se kroz spoljašnji ventilacioni otvor iza zadnjih točkova. U svom horizontalnom režimu, vazduh struji od tanke kontrolne table do zadnjih ventilacionih otvora.

Bio-boja je primenjena na eksterijer SEVEN-a, a reciklirani i obnovljivi materijali se koriste u unutrašnjosti. To uključuje mineralni malter, bambusovo drvo i tepihe, bio-smolu i unutrašnje boje na bazi obnovljivih izvora koji mogu smanjiti zagađenje iz procesa proizvodnje.

Široka upotreba bakra i higijenski tretirane tkanine sa dokazanim antibakterijskim funkcijama osigurava da sve površine unutar SEVEN ostaju čiste u svakom trenutku.

Kada je reč o performansama, koncept SEVEN će imati ciljni domet od preko 300 milja (483 km). Takođe ima mogućnosti ultra brzog punjenja, a sa punjačem od 350 kV, SEVEN je sposoban da se napuni do 80 procenata za oko 20 minuta.

SangIup Lee, stariji potpredsednik i šef Hyundai Global Design-a, rekao je: „SEVEN se usuđuje da skrene sa utabane staze. SEVEN utire put napred onome što SUV treba da postane u eri električnih vozila sa jedinstvenom aerodinamičnom čistom formom koja ne ugrožava njegovu robusnu ličnost. Enterijer otvara novu dimenziju prostora koji vodi računa o svom putniku kao porodičnom životnom prostoru.”

izvor&foto: electricdrives.tv

Pročitajte i...