Hyundai Motor Company se obavezuje da će postati ugljen neutralni do 2045

Da bi to postigla, kompanija će se fokusirati na čistu mobilnost i električne automobile, platforme sledeće generacije i zelenu energiju.

Hyundai Motor Company najavila je svoju obavezu da do 2045. godine postane neutralna prema ugljeniku. Integrisana strategija japanskog proizvođača automobila za postizanje neutralnosti ugljenika počiva na tri stuba, uključujući čistu mobilnost, platforme sledeće generacije i zelenu energiju.

Jaehoon (Jay) Chang, izvršni direktor Hyundai Motor Company, rekao je: „Prema viziji naše kompanije, Progress for Humanity, Hyundai Motor je odlučan da učini pravu stvar za svet. Klimatske promene su neosporan izazov koji zahteva najveću i hitnu pažnju svih. Hyundai Motor se obavezuje da će postati ugljen-neutralni u svojim globalnim proizvodima i operacijama do 2045. Ulagaćemo u čistiji transport i rešenja za zeleniju energiju kako bismo postigli bolju i održiviju budućnost za sve.”

Kada je u pitanju čista mobilnost, Hyundai, koji je nedavno lansirao svoj električni automobil IONIQ 5, povećaće u narednim godinama udeo u prodaji vozila sa nultom emisijom (ZEV).

Do 2030. godine Hyundai ima za cilj da obezbedi 30 odsto svoje globalne prodaje vozila električnim vozilima (EV), a do 2040. kompanija očekuje da će električna vozila na baterije (BEV) i električna vozila na gorivne ćelije (FCEV) činiti 80 odsto ukupna prodaja flote.

Po regijama, Hyundai Motor planira ponuditi samo ZEV-ove automobile u Evropi, počev od 2035. godine. Do 2040. Hyundai će postepeno ukinuti sva vozila koja koriste fosilna goriva na velikim tržištima, podržavajući prelazak na čistu mobilnost.

Hyundai Motor je takođe napravio vodeća ulaganja u oblasti transportnih platformi sledeće generacije. Ovo uključuje inovativni skup mogućnosti mobilnosti za prelazak od tačke A do B, kao što je gradska vazdušna mobilnost (UAM) i autonomna vozila, nudeći veću slobodu kretanja bez ugljen-dioksida.

Ove platforme su takođe u skladu sa vizijom kompanije „Progress for Humanity“ i pokazuju posvećenost Hyundaija poboljšanju urbanog življenja za buduće generacije.

Što se tiče trećeg i poslednjeg stuba, zelene energije, Hyundai Motor-ova neutralna strategija premašuje prelazak na ZEV-ove. Cilj mu je pružiti čistija i zelenija energetska rešenja za sve.

Ovo uključuje ne samo korišćenje obnovljive energije u proizvodnim pogonima kompanije, već i dugoročna ulaganja u buduće tehnologije, kao što je zeleni vodonik zasnovan na obnovljivoj energiji, Vehicle-to-grid (V2G) i Second Life Battery Energy Storage System (SLBESS).

izvor&foto: electricdrives.tv

Pročitajte i...