Hyundai Mobis ‘HLED

Hyundai Mobis objavila je da je kompanija postala prva na svetu koja je razvila HLED koji se može saviti fleksibilno poput tankog filma. Sada jedna LED lampica može istovremeno služiti i kao stop svetlo i kao zadnje svetlo sa samo 5,5 mm debljine LED površine.

Hyundai Mobis nazvao je ovaj novi sistem zadnjih lampi HLED, koji označava visoke performanse, visoku definiciju i homogenost.

Većina vozila danas ima zadnja i stop svetla odvojeno prema sigurnosnim zakonima. Prema zakonima, stop svetlo mora biti mnogo svetlije od zadnjeg svetla.

Međutim, HLED, koji je razvio Hyundai Mobis, omogućava da se zadnja i stop svetla primene sa jednom LED diodom samo upravljajući svetlom električnim signalima.

Štaviše, HLED može da generiše svetlo i jednolično stop svetlo čak i kada je savijeno emitujući svetlost u pet različitih pravaca. Kao rezultat, zadnja lampica će biti vidljivija vozačima vozila koja se približavaju sa zadnje i bočne strane.

Prvi fleksibilni HLED na svetu

U poređenju sa postojećom bočnom lampom, HLED može stvoriti različite dizajne lampi, jer može biti savijena ili zakrivljena. Takođe je moguće osigurati više prostora i ponuditi manju težinu, jer uklanja sve unutrašnje komponente korišćene za postojeće zadnje svetlo upravljajući svetlom samo pomoću nove LED diode.

Hyundai Mobis je prošao testove pouzdanosti Evrope (ECE) i SAD (SAE) u vezi sa zadnjim svetlima i stop svetlima. Već je dobio narudžbine od evropskih proizvođača automobila i trenutno sprovodi razvoj masovne proizvodnje HLED-a.

Ubrzaćemo razvoj tehnologije i uvesti tehnologiju lampi prilagođenu budućim automobilima predstavljenu elektrifikacijom i autonomnom vožnjom.“, Rekao je Oh Heung-sup, šef Lamp BU u Hyundai Mobisu.

izvor&foto: carsifu.my

Pročitajte i...