Hapag-Lloyd uvodi elektronske tovarne listove

Hapag-Lloyd od danas svojim klijentima širom sveta nudi upotrebu elektronskih tovarnih listova. U saradnji sa WAVE BL, digitalnom platformom za partnere u lancu snabdevanja, kupci mogu bez papira koristiti teretni list i druge vitalne trgovačke dokumente.

Korišćenjem WAVE BL mreže, štampanje, potpisivanje i objavljivanje dokumenata na papiru će se okončati. Platforma optimizuje protok tereta u digitalnoj infrastrukturi podržanoj blockchain-om, zauzimajući mesto ručnih tokova rada u zamenu za sigurnije, automatizovano rešenje, gde prevoznici mogu izdavati, posedovati, prenositi i potpisivati dokumente u roku od nekoliko minuta.

„Dolazimo do sledeće prekretnice na našem putu da budemo vodeći digitalni operater pružajući preko potrebno elektronsko rešenje za izdavanje računa za teret našim klijentima. Novi alat će omogućiti sigurno i brzo elektronsko objavljivanje ovih dokumenata. Partnerstvom sa WAVE BL-om nastavljamo da širimo našu ponudu e-alata, posvećujući se obećanju da ćemo dodati vrednost našim klijentima, poboljšati korisničko iskustvo i biti na prvom mestu po kvalitetu“, kaže Juan Carlos Duk, generalni direktor za globalni komercijalni razvoj iz Hapag-Lloyda.

Sa novim rešenjem, Hapag-Lloyd čini korak dalje u tome da sa svojim klijentima ponudi usluge bez upotrebe papira. Deljenje fizičke dokumentacije na papiru ima visoke troškove i izlaže rizik falsifikovanja i gubitka u industriji koja godišnje preveze preko 19 triliona USD robe.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...