Grenadir ograničene serije INEOS Automotive pod nazivom Belstaff iz 1924

INEOS Automotive je lansirao svoje prvo ograničeno izdanje, Grenadier 1924, kako bi proslavio prvih 100 godina legendarnog brenda odeće Belstaff.

Globalno dostupno od 26. juna 2024. godine, biće proizvedeno samo 1.924 vozila i svako će imati jedinstveni proizvodni broj i prepoznatljivu Belstaffovu oznaku stogodišnjice.

Od svog lansiranja, Grenadier se udružio sa brendom Belstaff u ponudi dva paketa karakteristika zasnovanih na ikoničnim Belstaff jaknama: Trialmaster i Fieldmaster, ali ovo ograničeno izdanje uzima dalje stilske oznake od trajnog brenda odeće. Grenadier 1924 biće odmah prepoznatljiv po svojoj smeloj kontrastnoj paleti boja Magic Mushroom i Inky Black, ekskluzivnim sjajnim crnim dijamantskim 17-inčnim aluminijumskim felnama u dve boje i dehromiranoj crnoj maski sa prednjim i zadnjim zaštitnim pločama u tamno sivoj boji.

Zasnovan na vodećem Fieldmaster paketu, Grenadier 1924 ima tamnozelenu završnu obradu na kontrolnoj tabli, centralnoj konzoli, nadzemnoj konzoli, razvodnom uređaju i karticama vrata, kao i crnu kožnu oblogu na volanu, ručku ručne kočnice i ručku za hvatanje putnika, dopunjen tamnosivim naslovima.

Linn Calder, izvršni direktor kompanije INEOS Automotive, komentariše: „Stil koji traje čitav vek zaslužuje da bude slavljen, a Grenadier 1924 je i sjajan izgled i ozbiljno sigurna vožnja. Belstaffu su verovale generacije bajkera, sportista i trendsetera, tako da znamo da smo u dobrom društvu.”

Oba dela INEOS portfelja, Belstaff i INEOS Automotive dele istu filozofiju proizvodnje autentičnih, visokokvalitetnih proizvoda koji su dizajnirani i projektovani da traju. Grenadir 1924 će prvi put biti prikazan javnosti na događaju stogodišnjice od 24. do 28. maja u Stouk-on-Trentu, gradu u kojem je rođen Belstaf. Preuzimajući jednu od čuvenih gradskih grnčarija, Belstaff će predstaviti impresivno iskustvo brenda, uključujući prikaz retkih komada koji potiču iz celog sveta. Vikend će uključivati i razgovore, projekcije i radionice, a biće otvoren za javnost, kao i za pozvane VIP goste, kolekcionare i članove Belstaff zajednice, nekadašnje i sadašnje.

Pročitajte i...